Dolar 34,1038
%0.02
Euro 38,1519
%0.15
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bucalı muhalifler hem yazılı hem sözlü savunma verecek

Bucalı muhalifler hem yazılı hem sözlü savunma verecek

CHP Buca İlçe Yönetimi’nin Nisan ayı meclis toplantısında Buca Belediyesi Faaliyet Raporu oylaması sırasında yaşananlar nedeniyle CHP İzmir İl Başkanlığı’na rapor ettiği, İl’inde 18 Nisan’daki toplantısında Disiplin Kurulu’na sevk ettiği 16 meclis üyesi için savunma vakti geldi çattı. Uzun zamandır hem Genel merkez hem de parti büyükleriyle istişareler yapan meclis üyeleri gruplar halinde ortak savunma verecekler.

  • Ege Postası
  • 23.05.2013 - 09:03
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Buca Belediyesi Faaliyet Raporu oylaması sırasında yaşananlar nedeniyle CHP Buca ilçe yönetimi tarafından CHP İzmir İl Başkanlığı’na rapor edilen, İl tarafından da Disiplin Kuruluna gönderilen 16 meclis üyesi için savunma vakti geldi çattı. İl Başkanlığı’nın 18 Nisan’daki yönetim kurulu toplantısında İl Disiplin Kurulu’na sevk ettiği 16 meclis üyesi bugün hem yazılı hem de sözlü savunmalarını verecek. Dün gece geç saatlere kadar toplantı yapan meclis üyeleri gruplar halinde ortak savunma verme kararı aldılar.

İL 4 KİŞİYE 'KINAMA' İSTEDİ
CHP İzmir’de sonucu merakla beklenen disiplin sürecinde ilk perde açılıyor. Buca Belediyesi Nisan ayı meclis oturumunda faaliyet raporu ekseninde yaşananlar nedeniyle İlçe Yönetimi tarafından oybirliğiyle disipline gönderilmeleri istemiyle 16 meclis üyesi İl’e rapor edilmişti. İl yönetimi, Buca Belediyesi 2012 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya örgütlü bir şekilde gelmediği öne sürülen meclis üyeleri arasında yer alan Hasan Kurt, Ali Hıdır Uludağ, Kemal Erözel, Aydoğan Hepdemirgil ve Gülendam Çorak “uyarı” cezası verilmesi istemiyle,Veli Balyemez, Erkut Tamay, Murat Işık, Osman Ergündoğar, Bektaş Gürsoy, Levent Köstem ve Güngör Kaya için ‘geçerli özrü olmaksızın seçimlerde oy kullanmamak’ suçunu işledikleri kanaatiyle “kınama” cezası verilmek istemiyle, Emre Aykut , Sevilay Dursun, Cevat Kızılateş ve Ercan Geçgel ise parti suçu işledikleri kanaatiyle iki yıl süreyle “Geçici çıkarma” istemiyle 'tedbirli olarak' İl Disiplin Kurulu’na göndermişti.

PERDE BUGÜN AÇILIYOR

CHP İzmir’de gündeme oturan sürecin ilk perdesi bugün başlıyor. Uzun zamandır hem Genel Merkez nezdinde girişimlerde bulunan hem de İzmir’de parti büyüklerine danışan meclis üyeleri savunmalarını hazırladı. Dün gece geç saatlere kadar istişare içinde olan meclis üyeleri ortak savunma verme kararı aldı.

Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre Buca Belediyesi 2012 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya örgütlü bir şekilde gelmediği öne sürülen meclis üyeleri Hasan Kurt, Levent Köstem, Aydoğan Hepdemirgil, Ali Hıdır Uludağ, Güngör Kaya, Kemal Erözel, Gülendam Çorak mazeretleri olduğu için toplantıya katılmadıklarını belirtecek.

HARCAMALAR PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI
Faaliyet Raporu oylamasında bilinçli olarak oy kullanmadıkları iddiasıyla disipline gönderilen meclis üyeleri Veli Balyemez, Erkut Tamay, Murat Işık, Osman Ergündoğar, Bektaş Gürsoy ise “Meclis toplantısına katıldık. Önümüze gelen faaliyet raporunu inceledik. Var olan harcamaların parti tüzüğüne, sosyal demokratlığa ve halkçılık ilkesiyle uygunluk göstermediğini tespit ettik. Partimiz zarar görmesin diye de toplantıdan çıktık ve oy kullanmadık” diyecek. Toplantıya katılmamalarına rağmen bu isimlerle birlikte ‘uyarı’ cezası verilmesi istemiyle disipline gönderilen Köstem ve Kaya’nın mazeretleri dışında faaliyet raporunda tespit ettikleri belediye adına yapılan yanlışlıklara da dikkat çekecekleri belirtildi.

DURSUN VE AYKUT BİR KEZ DAHA DİSİPLİN ÜYELERİ KARŞISINDA

Ocak ayındaki Denetim Komisyonu üye seçiminde Grup kararına uymadıkları gerekçesiyle Hasan Kurt ve Osman Ergündoğar’la birlikte Disiplin Kurulu'na gönderilen ancak yapılan incelemenin ardından herhangi bir ceza alamayan Sevilay Dursun ve Emre Aykut ise, Nisan ayındaki toplantıda Faaliyet raporuna grup kararına rağmen ret oyu kullandıkları için “kınama” cezası verilmek istemiyle tekrar disipline gönderilmişlerdi.Dursun ve Aykut da ortak savunma verecekler. İkilinin sözlü savunmalarında “ Burada olması gerekenler biz değiliz. Suçsuzuz. Faaliyet raporunu inceledik. Aykırı şeyler gördük.Bugüne kadar ‘şeffaf belediyecilik’ dedik. Grup ‘evet’ kararı aldı ancak bizim vicdanımız el vermedi. Maskla ilgili olarak ‘fabrika yapılsaydı istihdam sağlanırdı. Atatürkçülük mask yapmakla olmaz’ diyen belediye başkanı, belediyenin parasını sadece Atatürk’e benziyor diye birine veriyor. Bu Atatürkçülük değil. Kamu yararı hiç değil” vurgusu yapacakları öğrenildi.

GEREKİRSE MESAJI GÖSTERECEK
Encümen seçimlerinde AK Parti ile ittifak yaptığı iddiasıyla “kınama” cezası verilmek istemiyle Disipline gönderilen Cevat Kızılateş ve Ercan Geçgel ise sadece sözlü savunma yapmakta kararlı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün ‘yazılı savunmanızı da verin’ dedikleri öğrenilen ikiliden Geçgel’in bugüne kadar partinin hiçbir organizasyonunda aykırı davranmadığını belirtip İlçe Başkanı ve Grup Başkanvekilinin kendisine ‘aday ol’ dediği için aday olduğunu ifade edeceği belirtilirken, gerekirse kendisine ‘aday ol’ diye atılan cep telefonu mesajını göstereceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.