Dolar 34,1368
%0
Euro 38,0526
%0.36
Altın 2.882,200
%-0.11
Bist-100 10.069,00
%1.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnişe geçen uçak kuyruk türbülansından etkilendi

İnişe geçen uçak kuyruk türbülansından etkilendi

Atatürk Havalimanı’nda inişe geçen uçakların oluşturduğu türbülans arkasındaki uçağı etkiledi. Kuyruk türbülansından etkilenen uçağın pilotu kule görevlilerine, “Önümüzdeki trafik heavy’di’ aramızdaki mesafe 7.5 mil olarak...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 11:25
Atatürk Havalimanı’nda inişe geçen uçakların oluşturduğu türbülans arkasındaki uçağı etkiledi. Kuyruk türbülansından etkilenen uçağın pilotu kule görevlilerine, “Önümüzdeki trafik heavy’di’ aramızdaki mesafe 7.5 mil olarak takip ediyoruz. Buna rağmen kuyruk türbülansından etkileniyoruz. Daha fazla yaklaşmak istemiyoruz.” dedi.

Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz günlerde bir uçak öndeki uçağın türbülansından etkilenmişti. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da dün akşam inişe geçen bir uçağın kuyruk türbülansından etkilendiğinin ses kaydı ortaya çıktı. Dün akşam saatlerinde de bir uçak kuyruk türbülansından etkilendi. İniş için alçalan bir uçağın pilotu, kule görevlisine, “Efendim bilgi olarak vermek istiyorum önümüzdeki trafik heavy’di aramızdaki mesafe 7.5 mil olarak takip ediyoruz buna rağmen kuyruk türbülansından etkileniyoruz bilgi vermek istedim.” dedi.

Kule de pilota, “Anlaşıldı 1500 feet altında şu anda trafik…hızınızı artırabilirsiniz” cevabını verdi. Bunun üzerine pilot, “Negatif efendim daha fazla yaklaşmak istemiyoruz şu anda bile hala alabiliyoruz etkisini” karşılığını verdi.

KUYRUK TÜRBÜLANSININ ETKİSİ

Uçakların tipine göre kuyruk rüzgarı türbülansı birbirinden farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle Hava Trafik Kontrol Merkezi, iki uçak arasındaki mesafeyi ayarlıyor. Türbülans dağılıyor, arkadan gelen uçak daha rahat iniyor. Kuyruk rüzgarı (vorteksler) yüzünden arkadan gelen ve çok yaklaşan uçaklar kontrolden çıkma tehlikesiyle de karşı karşıya kalabiliyor. Vorteksin şiddeti uçağın ağırlığı, hızı ve kanat yapısına göre değişebiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.