Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de STK'lar Mısır’daki katliamı protesto etti

İzmir'de STK'lar Mısır’daki katliamı protesto etti

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) çatısı altında toplanan 45 dernek, Mısır’da yaşanan ölümleri protesto etti.         Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) ve İHH...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 19:39
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) çatısı altında toplanan 45 dernek, Mısır’da yaşanan ölümleri protesto etti.

        Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) ve İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) çatısı altında toplanan 45 dernek, Mısır’da yaşanan ölümleri protesto etmek amacıyla Konak Meydanı’nda toplandı. Mısır’daki darbe karşıtlarının başkent Kahire’deki Rabiat’ül Adeviyye ve Nahda meydanlarında kurdukları çadırlara müdahale eden güvenlik güçlerinin yüzlerce kişiyi öldürdüğünü ifade eden dernek üyeleri, tekbir getirerek çeşitli sloganlar attı.

        Mısır’daki olaylarda 2 bin 200'den fazla kişinin öldürülüp, 10 bin civarında da kişinin yaralandığını belirten ÖZGÜR-DER İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük ve dernek üyesi Özlem Öz birer basın açıklaması yaptı. Büyük, "İslami hareketleri engellemeye çalışan güçler, Allah’ın izni ve Müslümanlar eliyle hak ettiği cezayı inşallah bulacaklardır. İzmirli Müslümanlar olarak bizler Mısır’ın her zaman yanındayız." diye konuştu.

        İzmir İHH İnsani Yardım Derneği adına açıklama yapan Rasim Çağlar ise "Buradan Amerika, Avrupa, terör devletleri İsrail’e sesleniyoruz. Artık oyunlarınız tutmuyor. Müslümanlar olarak artık sizden ve işbirlikçi kuklalarınızdan korkmuyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.