Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki darbecilerin katliamı, Zonguldak'ta protesto edildi

Mısır'daki darbecilerin katliamı, Zonguldak'ta protesto edildi

Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde toplanan bir grup vatandaş, Mısır'da darbe yönetiminin halka yönelik silahlı saldırısını protesto etti.         Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu adına konuşan...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 19:32
Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde toplanan bir grup vatandaş, Mısır'da darbe yönetiminin halka yönelik silahlı saldırısını protesto etti.

        Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu adına konuşan Fatih Altuntaş, "Halkın iradesini hiçe sayan darbeci zihniyet, askeri müdahaleye boyun eğmeyen milyonlarca Müslüman Kardeşler mensubuna karşı, Batı'nın ve Amerika'nın talimatları ile katliama girişerek gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Daha önce birkaç gün içinde Tahrir meydanında ortaya çıkan bir avuç insanın iradesi için darbe yaptığını söyleyenler, şimdi milyonlarca insanın iradesini hiçe sayıyor." dedi.

        Konuşması sloganlarla kesilen Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bunlar gösteriyor ki darbe ne Mısır halkı için ne de Müslüman kardeşlere karşı yapılmıştır. Darbe, başta İsrail ve Amerikan uşağı Suud Kralı ve benzeri uşakların güvenliği için Müslümanlara ve halkların iradelerine karşı yapılmıştır. Amaçları İslam'ın yükselişini engellemek. Çünkü Müslümanların güçlenmesi; zulmün, adaletsizliğin ve haksızlığın sona ermesi, bu da kendilerinin sona ermesi demek."

        Çocukların da katıldığı protesto gösterisinde 'Çağdaş Firavunlar işbaşında' yazılı döviz açıldığı görüldü.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.