Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de liste hüsranı

İzmir’de liste hüsranı

AK Parti’nin 4. Olağan Konresi’nde, 2’si bakan, 11 İzmir milletvekilinden 50 kişilik Merkez Karar Yürütme Kurulu’na kimse giremedi. MKYK’da kenti temsil etme görevi, sadece meclis dışındaki Nükhet Hotar’a verildi

  • Ege Postası
  • 02.10.2012 - 12:41

İZMİR-DHA’dan Elif Demirci’nin haberine göre,  AK Parti’nin 50 kişilik A takımına İzmir’den bir kişi girdi. İzmir’de iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra son seçimde aday gösterilmeyen Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhat Hotar, Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK) yer aldı. İkisi bakan, 11 milletvekilinin A takımında yer almaması dikkat çekti.

FAVORİLER LİSTE DIŞI KALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 60 kişilik Parti Meclisi’nde sekiz İzmirli’ye yer verirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin 50 kişilik MKYK’sına İzmir’den sadece bir kişi aldı. İkisi bakan 11 milletvekili bulunan partide vekillerden Ali Aşlık, Aydın Şengül ve İlknur Denizli’nin listeye girebilme çabaları boşa çıktı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın MKYK’da olmaması dikkat çekti.

İzmir’de iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra son dönem aday gösterilmemesi AK Parti kulislerinde, siyasi hayatının bittiği yönünde yorumlanan Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yerini korudu. Hotar’ın Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin yeniden verilmesi bekleniyor.

MKYK listesi açıklandığında adını duyunca çok mutlu olduğunu söyleyen Hotar, İzmir’in temsilinin yetersizliği konusunda ise “Ben, İzmir’i her zaman temsil ettim ve edeceğim” dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’in MKYK’da temsilinin birde kalmasını, “Bu, gayet normal. Nükhet Hotar, umarız MYK’ya da girmeyi başarır. İzmir’in iki  de bakanı var. Hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.