Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar yoksa bir eksiğiz

Kadınlar yoksa bir eksiğiz

CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter CHP’li kadınlarla bir araya gelerek kadın istihdamı ve kadınlara yönelik projeleri ile ilgili bilgi verdi. Serter, kadınların yaşamın her alanında yer alması gerektiğini belirterek, “Yaşamın içinde kadınlar yoksa bir eksiğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2013 - 10:00
İZMİR- CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı Aydın Erten Toplantı Salonu’nda eşi Huriye Serter ile birlikte kadınları dinleyen Bedri Serter, öz geçmişini anlatarak başladığı konuşmasında kadın istihdamı ve kadınlara yönelik projelerini anlattı. Göreve gelmesi halinde uygulayacağı projeler ile kadınları yaşamın içine katacaklarını ifade eden Serter, “Kadınlarımızın yaşamın her alanında mutlaka yer alması gerekiyor. Göreve geldiğimiz andan itibaren ‘yaşamın içinde kadınlar yoksa bir eksiğiz’ diyerek kadınlarımıza yönelik başta istihdam olmak üzere çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Özellikle sivil toplum örgütlerinden kadın istihdamına yönelik projelerde ortak çalışmalarda bulunacağız. Bu çalışmalarda önceliğimiz eğitim ve iş konusunda olacak” diye konuştu.

Kadın sığınma evi değil, yaşam merkezi
Kadınların daha rahat yaşaması ne gerekiyor ise yapacaklarını belirten CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bedri Serter, “Bu konuda başta kadın dernekleri olmak üzere ortak çalışma yapacağız. Toplumumuzun en önemli sorunlarından olan kadına şiddete önlem olarak belediyelerin oluşturduğu kadın sığınma evlerini zoraki koruma merkezi havasından çıkarıp yaşam merkezlerine döndüreceğiz. Bu merkezleri kadınların saklanma yeri değil hayata yeniden katma merkezleri olarak işlevselleşitireceğiz” dedi.

Kadın Belediye Başkan Yardımcısı
Kadınların yönetim kademelerinde yer almasının şart olduğunu da dile getiren Serter şöyle devam etti;
“Kadınların erkeklerden daha farklı çalışma stili var. Annelik içgüdüsü ve hedefe doğru ilerleme özellikleri onları yaşam mücadelesinde daha öne çıkarıyor. Bu nedenle yönetim kademelerinde olmazsa olmazlarımızdan biri de kadın yöneticilerimiz olacaktır. Bu çerçevede göreve gelmemiz halinde bir başkan yardımcılığını kadınlara ayıracağız. Kadın Belediye Başkan Yardımcısı özellikle kadınlardan ve muhtarlarımızdan sorumlu olarak görev yapacak. Böylelikle kentimizin en önemli görevine bir kadın getirerek Karabağlar Belediyesi’ni kadın dostu belediye yapacağız.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.