Dolar 34,1970
%0.05
Euro 38,1374
%0.11
Altın 2.898,480
%0.09
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’a yepyeni bir yatırım daha

Karabağlar’a yepyeni bir yatırım daha

Karabağlar’ın yeni pazaryeri 6 ayda tamamlanacak

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 16:23
İZMİR- Karabağlar Belediyesi, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl hizmete açtığı Bozyaka Pazaryeri ve Sosyal Kompleks’in ardından, Yunus Emre Mahallesi’ne de modern bir pazaryeri kazandırılması için hazırlanan proje tamamlandı. Pazaryerinin hafriyat ve yapım çalışmaları başladı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, projenin belediye imkanlarıyla yapılacağını ve 6 ayda tamamlanarak, hizmete açılacağının müjdesini verdi. 

Karabağlar’ın modern bir kent kimliği kazanması, İzmir’le bütünleşmesi için çalıştıklarını belirten Kürüm, bu nedenle sokak aralarında pazaryeri kurulmasını istemediklerini söyledi, modern kapalı pazaryerleri projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Bozyaka Pazaryeri ve Sosyal Kompleksi’nin ardından, Yunus Emre Mahallesi’ne de modern bir pazaryerini de 6 ay gibi kısa bir sürede kazandıracaklarını vurgulayan Kürüm, “Pazaryerinin hafriyat çalışmaları başladı. Kendi imkanlarımızla gerçekleştireceğimiz proje, kapalı pazaryeri olmanın yanı sıra halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlandı. Yunus Emre Mahallesi’nde pazaryerinin kurulduğu 3 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ve 2 katlı olacak. Toplam kullanım alanı 10 bin metrekareye ulaşacak. Burası 10 mahalleye hizmet verecek. Eserkent’te kurulan pazaryerini de bu bölgeye taşınmayı ve haftanın 2 günü pazar kurulmasını planlıyoruz” dedi.
SOSYAL KOMPLEKS
Kapalı pazaryerinin, sosyal amaçlara da hizmet edeceğini belirten Kürüm, projede otopark, ürün kontrol odaları, tuvaletler, zabıta odası gibi bölümlerin yanı sıra halkın ve gençlerin spor yapabileceği salonlar, kültür merkezi, çocuk, genç ve kadınların yararlanabileceği kurs salonlarının da bulunduğunu söyledi. Kürüm, “Kent estetiğine yakışır, vatandaşların sağlıklı ortamda yaz kış, yağmur çamur güneş demeden pazar ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir alan yaratacağız. Hem pazarcı esnafının hem de vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları sona erdireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.