Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalyoncu: Benzine gelen zam gıdaya da yansıyacak

Kalyoncu: Benzine gelen zam gıdaya da yansıyacak

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Atakum Şube Başkanı Cafer Kalyoncu, benzine yapılan son zammın ulaşım maliyetlerini artıracağını, meyve ve sebze ile kuru gıda fiyatlarının da zamlanacağını öne sürdü. Cafer Kalyoncu, akaryakıta...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 14:38
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Atakum Şube Başkanı Cafer Kalyoncu, benzine yapılan son zammın ulaşım maliyetlerini artıracağını, meyve ve sebze ile kuru gıda fiyatlarının da zamlanacağını öne sürdü.

Cafer Kalyoncu, akaryakıta yapılan son zam kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zam kararı nedeniyle hükümeti eleştiren Kalyoncu, "AK Parti hükümeti iktidara gelmeden önce benzinin litresi 1 lira civarındayken son 10 yılda 5 lirayı aşarak AKP hükümetini tarihe altın harflerle kazıtmış oldu. Benzin fiyatlarının yüksek olması, nakliyecileri etkileyecektir. Bundan böyle pazarda satılan sebze ve narenciyeden alın da kuru gıda ve tüketicilerimizin tüketmek zorunda kaldığı tüm çeşitlere kadar zam gelecek anlamındadır." dedi.

Akaryakıta yapılan son zammın bir dayanağı bulunmadığını iddia eden Kalyoncu, "2008 yılı Haziran ayında 1 varil ham petrolün fiyatı 120 dolar iken, 1 litre 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 3 lira 50 kuruştan satılıyordu. Yine 2009 Haziran ayında bir varil ham petrolün fiyatı 55 dolara indiğinde 1 litre benzinin fiyatı sadece 20 kuruş indirildi. Bugün 1 varil ham petrolde kayda değer bir artış olmadığı ve sadece döviz kuruna bağlı olarak 20 kuruş zamlandığı halde akaryakıtta durmaksızın fiyat artırımı yapılması tüketicinin mağdur edilmesi değil de nedi? Bana öyle geliyor ki, hükümet, uyguladığı yanlış ekonomik politikaların faturasını tüketiciye çıkartmakta ve fakirin boğazını sıkmakta. Benzinde hem küresel, hem de vergisel olarak maalesef aldatılmaktayız. Yapılan benzin zammını ve benzini 1 lira 55 kuruştan 5 liraya getiren AKP hükümetinin politikalarını protesto etmek için araçlarımıza lütfen siyah kurdele takarak sesimizi duyurmaya çalışalım." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.