Dolar 34,1697
%-0.11
Euro 37,8795
%0.28
Altın 2.922,770
%-0.23
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’ da Muhtarlar Zirvesi

Karabağlar’ da Muhtarlar Zirvesi

İzmir’de Kent yenileme projelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılmasının ardından, kendi mahallelerinde de kent yenilemelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını isteyen Muhtarlar, CHP İzmir İl Başkanı Ali ENGİN ile Karabağlar’ da bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2012 - 14:56
 İZMİR- Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz tarafından, Cennetçeşme, Yurtoğlu, Devrim, Uzundere, Kibar, Yüzbaşı Şerafettin, Umut ve Gazi mahallesi muhtarlarının katılımı ile düzenlenen toplantıya, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar’da katılırken, muhtarlar mahallelerinin ihtiyaçları ve yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgilendirmeler  yaparak,  özellikle kent yenileme projelerinin uygulanması konusunda Büyükşehir Belediyesini tercih ettiklerini dile getirdiler. Muhtarlar, TOKİ ile yapılacak çalışmalarda muhatap bulamadıklarını, isteklerini ve sıkıntılarını anlatacak kimseyi bulamayacakları içinde kent yenileme projelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması isteklerini CHP İzmir İl Başkanı Engin’e iletti.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, muhtarların isteklerinde son derce haklı olduklarını belirterek “TOKİ artık bir rant kapısı haline gelmiş, İnsanları yurdundan edip birilerine rant sağlayan bir sisteme dönüşmüş” dedi. Engin sözlerini şöyle sürdürdü.

TOKİ AKP Taşeronu Gibi

TOKİ adeta AKP taşeronu gibi çalışmakta. Oysa ki amacı dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını sağlamaktır. Görüyoruz ki bunun yerine kimi yerde yandaş zengin ediliyor, kimi yerde milyon dolarlık evler yapılıp kar amaçlı satışlar yapılıyor. TOKİ’ ye bu sebepler yüzünden vatandaşın güveni kalmamıştır. Büyükşehir Belediyemiz kendi yaptığı kent yenileme ve ağaçlandırma projeleri ise tüm Türkiye’de örnek teşkil etmektedir.  Bunun için ki İzmirliler Büyükşehir belediyemize güvenmekte ve onunla çalışmak istemektedir. Çünkü CHP’li belediyeler bir rant varsa vatandaşa kullandırır, bir rant varsa hizmete çevirir halka hizmet olarak sunar. AKP ile aramızdaki fark işte budur, onlar bu milletin malını imtiyazlı kişilere satmaya, biz halkın malını halka kullandırmaya adanmış bir anlayışa sahibiz.

Mahalle muhtarlarının isteklerini çok iyi anladığını belirten CHP İl Başkanı Ali Engin, “Tüm isteklerin yerine gelmesi  ve mahallelerimizin beklediği hizmetleri alması için ne gerekiyorsa yapacağız. Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizin sürekli hizmet getirdiği mahallelerde hiçbir sıkıntı kalmaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.