Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş’ın gündemi aday tanıtım toplantısı ve 17 Aralık!

Karataş’ın gündemi aday tanıtım toplantısı ve 17 Aralık!

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 29 Aralık Pazar günü İzmir Fuarı 3 Nolu Hol’de Büyükşehir ve 30 ilçe başkan adayını açıklayacağını ifade etti.Karataş, ülke gündemine oturan 17 Aralık operasyonu ve sonrasında bir çok birimde yaşanan görev değişiklikleri hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında yaşananlar nedeniyle AK Partili belediye başkan adaylarının işlerinin kolay olmadığını söyleyen Karataş, “Bir vatandaş hırsız diye seslendiğinde iktidarın başkan adayları dönüp bakma ihtiyacı duyacak.Çünkü Partileri gırtlağa kadar yolsuzluğa bulaştı” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2013 - 13:54

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, il binasında basın toplantısı düzenledi, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.Karataş’ın gündeminde hafta sonu Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleşecek aday tanıtım toplantısı ve ülke gündemine oturan 17 Aralık operasyonu vardı.

BÜYÜKŞEHİR VE 30 İLÇE AÇIKLANACAK

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 29 Aralık Pazar günü İzmir  Fuarı 3 Nolu Hol’de  Büyükşehir ve 30 ilçe başkan adayını açıklayacağını ifade etti. Aday tanıtım toplantısına tüm İzmirlileri davet eden Karataş, “ Büyükşehir artı 30 ilçe başkana dayımız açıklanacak. 16 ilçe başkan adayımız açıklanmıştı. Geriye kalan 14 ilçede ilçe teşkilatlarımızla aday noktasında mutabakat sağlandı. Bir aksiklik olmazsa 30 ilçenin tamamı açıklanacak. Belki 2-3 ilçe adayı eksik kalabilir” dedi. Geçtiğimiz günlerde MHP İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu tarafından partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı açıklanan Murat Taşer için Karataş, “ Genel başkanımız açıklayacak. Biz yetkili değiliz” dedi.


ADAYLARA TEKNİK DESTEK VERECEĞİZ

Seçim kampanyaları hakkında bilgi veren Karataş, “Seçim koordinasyon kurulu oluşturduk.İzmir’in bir seçim merkezi olacak. Burada Büyükşehir başkan adayımız sıkça bulunacak. Diğer taraftan ilçe başkan adaylarımızda ilçelerinde böyle bir merkez temin etmekteler. Bütün teknik desteği vereceğiz adaylara…Bilgi birikimi olan ekiplerle çalışacağız. İlçelerde yaşayan vatandaşların  beklentileri karşılayacak projeler ortaya koyacağız” dedi.

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK

MHP’nin yerel seçimleri için misyon ve vizyonunu  ‘üretken belediyecilik’ diyerek ortaya koyduğunu söyleyen Karataş, şunları söyledi; “Biz adaylarımıza bir yol gösterdik. MHP’nin adayları için  öncelikle her vatandaşta olması gereken gibi ilkeli dürüst olmalı dedik.Vatandaşın sırtına yük bindirmeyen bu yükü hafifleten adaylar olsun dedik. Sağladığı kaynağı hakça bölüştüren vatandaşa hizmeti eşit şekilde götüren kente fayda sağlayan adaylarımız olacak dedik. Sözünün eri olan adaylarımız olsun dedik. Gördük ki temiz ilkeli adaylarımız ortaya çıkmaya başladı”

GÜNDEMİ 17 ARALIK

Karataş konuşmasında 17 Aralık operasyonu ve sonrasında bir çok birimde yaşana görev değişiklikleri hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İki Bakan oğlunun ve bazı işadamlarının yolsuzluklarının belgelendiğini ifade eden Karataş, yolsuzluğun boyutunun yüksek olduğunu söyledi.  “Yolsuzluğu rüşveti belgeleyen hırsızı ensesinden yakalayan ve bunu belgeleyen emniyet görevlilerinin yerleri değişti” diyen Karataş, şöyle devam etti; “ Yolsuzluk İstanbul’da gerçekleşti. Bunu belgeleyen emniyet mensuplarının yerleri değiştirildi. Ankara’da da tayinler gerçekleşti. Ne gariptir ki sadece İstanbul Ankara değil bir çok ilde şube müdürlerin yerleri değişti. Akla şu geliyor. İzmir’de niye yapıldı. İzmir’de ne tür yolsuzluklar var. İzmir’de önümüzdeki süreçte bu yolsuzlukların ortaya çıkartılması kaygısıyla bu işin yapıldığı açık. Bu konunun üzerinde hassasiyetle duracağız. İzmir’de yapılmış bir yolsuzluk hadisesi varsa ortaya çıkması gerek. İzmir’de bizleri kaygılandıran bazı kamu mallarının özelleştirme adı altında satıldığı ortada. Bornova’da ağaçlıyol arazisi arkasından rakı fabrikası ve sonrasında Sümerbank’ın yerinin satılması söz konusu.Bu çalkantılarla bu yolsuzluklarla bir mahalli idari seçimlerine gidiyoruz. Bu yolsuzluk İstanbul ve Ankara’yla kalmayacak gibi…Cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidarın yapmadığı 100 yıla damgasını vuracak yolsuzluların iktidar tarafından yapıldığı genel başkanımız tarafından sürekli söylendi. Savcılarımız ve emniyet mensuplarımız umarım kararlılıkla bu hadiselerin üstüne gitmeye devam ederler”

AK PARTİLİ ADAYLARIN İŞLERİ KOLAY DEĞİL

17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananlar nedeniyle AK Partili belediye başkan adaylarının işlerinin kolay olmadığını söyleyen Karataş, “  Ben merak ediyorum AKP’nin belediye başkan adayları seçim kampanyalarını nasıl yürütecekler. Halkın içine girdiklerinde bir tarafta adaletsizlik yolsuzluk rüşvet denildiği zaman mutlaka o tarafa dikkat kesilecekler. Bir vatandaş hırsız diye seslendiğinde iktidarın başkan adayları dönüp bakma ihtiyacı duyacak. Partileri gırtlağa kadar yolsuzluğa bulaştı çünkü…İşlerinin çok kolay olmadığı kanaatindeyim başkan adaylarının” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.