Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İktisatçı Kadriye Taştan Kuruçeşme Mahallesi Muhtarlığı’na talip oldu

İktisatçı Kadriye Taştan Kuruçeşme Mahallesi Muhtarlığı’na talip oldu

Emekli Banka Müdürü ve İktisatçı Kadriye Taştan, Buca İlçesinin en büyük mahallelerinden biri olan ve sınırlarına Türkiye’nin en büyük eğitim alanlarından biri olan 9 Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüs Alanının komşu olduğu Kuruçeşme Mahallesi’nden muhtar adayı olduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2013 - 12:14
Mahallenin gelişerek kalkınması ve sakinlerinin huzur içerinde yaşamasına katkı sunmak hedefiyle muhtar adayı olduğunu söyleyen Taştan, ‘Yıllardır bir arada yaşadığımız tüm komşu ve mahallelimizle el ele vererek geleceği daha güzel bir Kuruçeşme Mahallesi yaratmak için yola çıktık. Mahallemizin eksiklerini ve sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu sorunların çözümünde, herkesin katkı sağlaması için katılımcı bir yönetim anlayışıyla, mahalleli ve muhtarlığı kucaklaştırmak en büyük hedefimdir’ dedi.

Ayrımız Gayrımız Olmayacak
Seçildiği takdirde sunacağı hizmetlerde asla ayrımcılık yapılmayacağını vatandaşların huzuru ve mutluluğu için gerek Buca Belediyesi ile gerekse İzmir Bütünşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak mahallesini geliştireceklerini ifade eden Kadriye Taştan, Kuruçeşme Mahallesi sakinlerinin muhtar olarak kendisine görev vermesi halinde gerçekleştirmek istediği projelerini şöyle açıkladı:

‘Güler yüzlü ve bilgi birikimli bir ekiple vatandaşlarımız derdi bizim derdimiz anlayışıyla, şeffaf bir yönetimle hedefimizle çocuklarımıza, torunlarımıza temiz, düzenli ve yaşanılabilir bir Kuruçeşme yaratmak ve mahallemizin yaşam kalitesini arttırmak için 7 gün 24 saat çalışacağız. Çalışmalarımızdaki İlk hedefimiz insanımızın mutluluğunu ve huzurunu güçlü kılmak olacaktır. Bu hedef doğrultusunda mahallemizdeki altyapı, üst yapı, spor ve park bahçe gibi çevresel güzelleştirmelere katkı sağlayacak çalışmalar ile mahallemize ulaşım kolaylığını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Yapacağımız lobi çalışmaları ile de bu sorunun kökten çözümüne katkı sunacağız. Mahallemizin sınırlarında yaşayan yaşlı, ihtiyar ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız muhtarlık tarafından tespit edilerek, hakkı olan tüm sosyal, sağlıksal ve ekonomik haklardan yararlandırılmasını sağlayacağız. Siyasi fark gözetmeksizin tüm parti temsilcilerimizle diyaloğu koparmayarak vatandaşlarımızın rahatı için yapılması gereken hizmetin getirilmesi için güç birliği yapacağız. Her ay sonu ihtiyar heyetimizle birlikte, mahalle sakinleriyle toplantı yapıp, sorunlarımızı tartışmak ve çözüm üretmek için beraberce kararlar alacağız. Eğitimin yaşının olmadığı ilkesinden yola çıkarak hayatlarında okuyamamanın birçok sıkıntısını yaşayan ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için ücretsiz kurslar açılmasına öncü olarak mahallemizde okuma yazma bilmeyen bir tek vatandaş bile bırakmayacağız. Mahallemizde yaşayan kadınlarımızın hem eğitim faaliyetlerine katılması hem de sosyal ve ekonomik yaşamda söz sahibi olması için Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak mahallemizde kursların açılmasını sağlayacağız. Mahallemizin sakinlerinin kendi proje ve fikirlerinin alınması ve yerel yönetimlere iletilmesi hususunda iletişim ile haberleşme kanallarının kullanılmasını profesyonelleştireceğiz. Zaman geçtikçe şartlar değişmekte ve doğal olarak talepler ve ihtiyaçlar da artmaktadır. Çağımızda her şey hızla değiştiği için mahallemizin sorunları da değişmektedir. Değişen koşullara göre çalışarak mahallemizi daha ileri götüreceğiz. Tüm bunlarla birlikte çok sayıda üniversite öğrencisi kardeşlerimizin gerek yurtlarda gerekse kirada ikamet ederek yaşadığı bir mahalle konumunda olan mahallemizde ‘Birleşik eller’ projemizle yerleşik mahallemiz sakinleri ile eğitimleri dolayısıyla mahallemizde ikamet eden bu öğrenci kardeşlerimizin dayanışmasını ve birlikteliğini artıracağız’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.