Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir zirvesinin perde arkası

Büyükşehir zirvesinin perde arkası

Yerel seçim çalışmalarına dönük olarak CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve örgütün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile buluştuğu zirveye aday belirme sürecine dair tartışmalar damgasını vurdu. İlçe başkanlarının “Aday belirlenirken neden bizim fikrimiz sorulmadı” şeklinde Başkan Kocaoğlu ve İl Başkanı Ali Engin’e sitemlerini dile getirdiği öğrenilen toplantıda, tansiyonu yükselten gelişme ise CHP Bayındır İlçe yöneticilerinin Ardahan Totuk’un aday gösterilmesine yönelik eleştirileri oldu.

  • Ege Postası
  • 24.12.2013 - 17:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan zirvenin basına kapalı bölümünde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, örgütle fikir alışverişinde bulunarak ilçe yöneticilerinin sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Ağırlıklı olarak partinin aday belirleme sürecine ve yöntemine dair eleştirilerin masaya yatırıldığı toplantının ardından ilçe başkanları, Başkan Kocaoğlu’nun makam odasında kendisi ile görüştü. Geçtiğimiz dönemlerde örgüt başkanlarının en çok yakındığı konulardan olan ve Başkan Kocaoğlu ile görüşemedikleri gerekçesi ile konuyu genel merkeze de taşıdıkları iddia edilen partinin ilçe örgüt yöneticileri ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı kesinleşen Kocaoğlu’nu buluşturan zirvede seçime dönük yol haritası çizildi.

KOCAOĞLU’NU TEBRİK ETTİLER

Toplantıya adaylık tartışmalarının dinmek bilmediği CHP Bayındır İlçe Örgütü’nden Başkan Ali Fuat Özbuldan’ın katılmaması dikkat çekerken, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ile Selçuk İlçe Başkanı Özlem Yıldırım mazeretleri nedeni ile zirvede yer almadı. İlçe örgüt başkanları, toplantının başında Aziz Kocaoğlu’na aday gösterilmesinden ötürü tebriklerini iletirken, ilçelere gerçekleştirilen yatırımlardan ötürü de teşekkürlerini dile getirdi. İlçelerle ilgili altyapı sıkıntılarının da masaya yatırıldığı toplantıda, ilçe başkanları vatandaşlardan gelen şikayetleri ve eksikliklerin giderilmesine dair talepleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na iletirken, Başkan Kocaoğlu ise seçime kadar örgütün çalışmalarına hızlanmasını ve belediyenin icraatlerinin vatandaşlara en iyi şekilde anlatılmasını istediği öğrenildi. Sorunların çözümü konusunda ilçe başkanlarına söz verdiği dile getirilen Kocaoğlu ayrıca, seçim bildirgelerinin işbirliği içerisinde hazırlanarak bir an önce tamamlanması için toplantıda örgütten destek talebini de yineledi.



KOCAOĞLU: KENDİ ADAYLIĞIMLA İLGİLİ KARARI BİLE BİLMİYORDUM

Diğer yandan, toplantı süresince asıl tartışılan konu ise Mart’ta yapılacak yerel seçimlere dönük aday belirleme süreci oldu. Bayındır İlçe Sekreteri Kadir Kavut’un, Ardahan Totuk’un aday gösterilmesine, Tire ilçe yöneticilerinin ise Tayfur Çiçek’in aday gösterilmesine sitem ederek, “Partimizde yıllarca görev yapmış onca isim varken, dışarından aday getiriyoruz. Ayrıca aday belirleme sürecinde neden bizim fikrimiz dikkate alınmıyor, ya da neden bize danışılmıyo? Bizlere de söz hakkı verilsin. İlçeler için onca emek sarf ediyoruz, ilçeyi en iyi tanıyan biziz. Neden farklı adaylar belirlend? Bu aday seçimleri yanlıştır” dedikleri öğrenilirken, İl Başkanı Ali Engin’den bu taleplerinin ve görüşlerinin parti genel merkezine iletmesi istedikleri gelen bilgiler arasındaydı. İlçe başkanlarından bu yönde gelen eleştirilere yanıt veren Başkan Kocaoğlu ise, “Ben kendi adaylığımın bile ne olacağını bilmiyordum. Kendi aday adaylığımla ilgili ne MYK, ne de PM ne karar verecekti onu bile bilmiyorum. Bayındır ve Tire ilçelerine dair bilgim yok. Bu konuda belirleyici olan ben değilim. Herhangi bir yaptırım yetkim yok. Son söz genel merkezdedir” şeklinde görüş belirtti.

KARAMUSTAFAOĞLU’NDAN ÖNSEÇİM SİTEMİ

İlçe ilçe seçim profilinin de tartışıldığı toplantı sırasında, ilçe başkanlarının bir diğer talebi de meclis üyeliklerindeki yapının değiştirilmesi olurken, belediye başkanlıkları için aday belirlenirken daha titiz olunması gerektiğini vurguladıkları öğrenildi. Geçtiğimiz dönemlerde de ön seçim vurgusu yapan Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu yine benzer bir çıkışın altına imza atarak, “Ön seçim olsaydı, daha iyi olurdu. Adaylar bu yöntemle belirlenebilirdi” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI PARTİYE KATKI SUNSUNLAR”

Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş’in, üstü kapalı olarak Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’i eleştirdiği de gelen bilgiler arasında yer alırken, “Belediye başkanları ilçe başkanlarının önüne geçmesin. Çalışmalara katılsınlar, partiye katkı sunsunlar” dediği öğrenildi.

“İLEÇELERE DE HEMŞEHRİ İLETİŞİM MERKEZİ KURALIM”

Toplantı esnasında belediye hizmetlerine yönelik en değişik önerilerden birsi de Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege’den gelirken, “Büyükşehir’deki Hemşeri İletişim Merkezi (HİM) benzeri bir yapıyı ilçelere de kuralım. Kurulacak ofisler ile hem Büyükşehir Belediyesi’nin yükü hafifler, hem de vatandaşların sıkıntılarına daha rahat çözüm getiririz” sözleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak işbirliğinin arttırılmasının hizmet kalitesine yansıyacağına vurgu yaptığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.