Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göreve iade kararı Hızır'a iletildi

Göreve iade kararı Hızır'a iletildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ersu Hızır arasındaki çekişmede sıcak bir gelişme yaşandı. İzmir 3.İdare Mahkemesi'nin Ersu Hızır'ın göreve iadesi için verdiği kararın ardından Hızır'a göreve dönüş için hukuki zemin doğmuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine dönmesi için gerekli tebligatı Ersu Hızır'a yaptı

  • Ege Postası
  • 24.12.2013 - 17:44
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri kim sorusu sonunda cevabını buldu. İzmir 3. İdare Mahkemesinin Büyükşehir belediyesinin, eski Genel Sekreter Ersu Hızır'a karşı açtığı idari soruşturmayı Anayasaya aykırı bulan kararı, Hızır'ın Cumhuriyet Başsavcılığı'na mağdur sıfatıyla müracaat etmesinin önünü açmıştı. 3 yıldır devam eden hukuk mücadelesini kazanan Ersu Hızır'a bugün itibarıyla 'göreve başlama' yazısı tebliğ edildi.

NELER YAŞANMIŞTI'
Gazeteci Süleyman Gencel'le yendiği öne sürülen bir yemeğin ardından başlayan polemik Aziz Kocaoğlu'yla Ersu Hızır'ın arasını açmış, ikili arasında adliye koridorlarına taşınan bir süreç başlamıştı. Hızır'ı görevinden alan Kocaoğlu mahkeme kararlarına rağmen koltuğu iade etmemek için çaba göstermişti.
- Danıştay 5. Dairesi 26.06.2012 tarihli kararında Hızır'ın göreve iadesine hükmetti.
- Karar 09.08.2012 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tebliğ edildi.
- İçişleri Bakanlığı, Kocaoğlu hakkındaki ilk soruşturma iznini Danıştay kararını uygulamadığı gerekçesiyle 15.01.2013 tarihinde verdi. Kocaoğlu ve iki bürokratı bakanlığını soruşturma iznine Danıştay 1. Dairesi'nde itiraz etti. Danıştay belediyenin Hızır'a yaptığı işlemi hukuka aykırı buldu, itirazı reddetti. Dosya ceza davası açılması için İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
- Belediyenin itirazı Danıştay tarafından da reddedildiği için Kocaoğlu ve bürokratları hakkında ceza davası açılmasının önünde bir engel kalmadı.
- İçişleri Bakanlığı 16.09.2013 tarihinde Hızır'ı diğer yargı kararlarına rağmen göreve iade etmediği, İçişleri Bakanı'nın imzası olmadan görevden aldığı ve Pervin Şenol Genç'i bakanlık onayını almadan atadığı gerekçesiyle Kocaoğlu hakkında ikinci kez soruşturma iznini verdi.
- Böylece daha önce Hızır'ı görevine iade etmediği için hakkında cezai soruşturma açılan Kocaoğlu'na aynı gerekçeyle bir de idari soruşturma açılmış oldu. 1 yıl 3 ay hapis cezası tehlikesiyle başbaşa kalan Aziz Kocaoğlu son çare Ersu Hızır'ı eski görevine iade etmekte buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.