Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'den mesaj var: Artık eski Bayındır’da yok eski CHP’de yok

Engin'den mesaj var: Artık eski Bayındır’da yok eski CHP’de yok

CHP'nin 2009 seçimlerinde kaybettiği Tire ve Bayındır'da 2014'ün başkan adayları her iki ilçede tabandan seslerin yükselmesine neden oldu. Adaylar doğrultusunda başlayan istifalar, kırgınlık ve küskünlük için CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin partililere seslendi. Engin bir çok defa aday adayı olduğunu ancak aday gösterilmediğinde hiç küsmediğinin altını çizdi, “Üzüntüleri kırgınlıkları bir kenara bırakıp ülke ve kent geleceği için çalışmalılar. Artık eski Bayındır’da yok eski CHP’de yok. Kırgınlık küskünlük olmadan yolumuza devam edeceğiz. 10 gün içinde parti adına mücadeleye katılacaklarını düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.12.2013 - 22:34
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Tire’de DP’den istifa ederek CHP’ye geçen mevcut başkan Tayfur Çiçek'in, Bayındır’da ise eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk’un CHP’nin belediye başkan adayı olmaları nedeniyle tabandan tepkiler yükseldi.İlçe yönetimlerinde huzursuzluk arttı, istifalar geldi.Her iki ilçede belediye başkan adaylığı için 2 Eylül sürecinde görev bırakan eski ilçe başkanları ‘aktif siyasete nokta koyduklarını açıkladı’, adaylara çalışmayacaklarını ifade etti. Tire ve Bayındır’da adaylar ekseninde başlayan kırgınlık ve küskünlük için CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin partililere seslendi. Engin kendini örnek gösterdi, “Emekleri var saygı duyuyorum ama en kısa zamanda aramıza katılmalarını bekliyorum.Üzüntüleri kırgınlıkları bir kenara bırakıp ülke ve kent geleceği için çalışmalılar” dedi.

O İSİMLER KRİZ YARATTI-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ADAYLIKLARI AÇIKLANDI SESLER YÜKSELDİ
CHP’nin 2009 yılında kaybettiği iki ilçe olan Tire ve Bayındır’da 2009 adayları belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da adaylığının netleştiği PM’den Tire adayı olarak mevcut başkan Tayfur Çiçek, Bayındır adayı ise eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk çıktı. Çiçek ve Totuk’un adaylığı Tire ve Bayındır’da tabandan seslerini yükselmesine neden oldu.

İSTİFALAR VAR
Tire’de yönetim kurulundan eski ilçe Başkanı Mustafa Güngör'e yakınlığı ile tanınan toplam 12 kişi Başkan Çiçek'in adaylığının açıklamasının ardından istifa etti.Güngör ise Ege Postası’na yaptığı açıklama aktif siyasete nokta koyduğunu, ilçede Çiçek için çalışmayacaklarını ifade etti.

NEREDE EMEK NEREDE ADALET
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmasını çok istediği Ardahan Totuk da Bayındır’da krize yol açtı. İlçe başkanı Ali Fuat Özbuldan, Kocaoğlu’nun ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıya katılmadı. Toplantıya Bayındır adına katılan tek isim olan ilçe sekreteri Kadir Kavut, ““Partimizde yıllarca görev yapmış onca isim varken, dışarından aday getiriyoruz. Ayrıca aday belirleme sürecinde neden bizim fikrimiz dikkate alınmıyor, ya da neden bize danışılmıyor'” çıkışını gerçekleştirdi. Belediye başkan adaylığı için görevinden istifa eden eski ilçe başkan Hüseyin Tamer Yanık ise, “Nerede emek..nerde adalet” dedi aktif siyasete nokta koyduğunu açıkladı.

ENGİN:AD
AYLAR KADAR ÇALIŞTIM
Her iki ilçede parti içinde yaşanmaya başlayan kırılmalar sonrası CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den partililere mesaj geldi. 25 yıldır siyaset yaptığını ve belediye başkanlığı ile vekillik için defalarca aday adayı olduğunun altını çizen Engin, “ Aday gösterilmememe rağmen hiç küsmedim. En az adaylar kadar çalıştım. Son olarak Karşıyaka için de isteğimi söyledim. Verilmedi, motivasyon eksikliği yaşamadan partim adına çalışıyorum. Bir fedakarlık gerekiyorsa önce ilçe başkanları,il başkanları il ve ilçe yöneticilerinin yapması lazım. Genel Merkez adaylar ekseninde çok dikkatli. İsimler açıklamaya başladı.
Açıklanmayan aday adaylarında ve onları destekleyenlerde mutlaka duygusallık olabilir.Emekleri var saygı duyuyorum.Darılmak küsmek insani bir şey. Üzüntüleri kırgınlıkları bir kenara bırakıp ülke kent geleceği için çalışmalılar.Artık eski Bayındır’da yok eski CHP’de yok.Yolumuza devam edeceğiz. Kırgınlık küskünlük olmadan. Kenetlenerek. 10 gün içinde parti adına mücadeleye katılacaklarını düşünüyorum.” dedi.

2009’DA BAYINDIR KAYBEDİLDİ
Bayındır’da 5 yıl ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 2009’da aday adaylığı için görevinden istifa eden eski ilçe başkanı Şenay Çetinbaş yerine ANAP’tan istifa ederek CHP’ye geçen dönemin belediye başkanı Alaattin Çapuk’un aday gösterilmesi nedeniyle örgütte kırılmalar yaşanmıştı. 2009 seçimlerinde Bayındır’da AK Parti 4 bin 540 oyla belediyeyi kazanırken, CHP 4 bin 526 oyla ikinci parti olmuştu.Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çıkan oy ise 10 bin olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.