Dolar 34,1049
%-0.01
Euro 38,1993
%0.08
Altın 2.920,720
%0.21
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka ve Bakırköy afet kardeşi oldu

Karşıyaka ve Bakırköy afet kardeşi oldu

Doğal afetler konusundaki duyarlılığı ile çalışmalarını kesintisiz devam ettiren Karşıyaka Belediyesi, “Afet Kardeşliği” protokolleri ile Türkiye’de bir ilke de imza attı.

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:34
İZMİR - Manisa’nın ardından, 2012 yılında, İstanbul’un Bakırköy İlçesi’yle de imzalanan “Afet Kardeşliği” protokolü çerçevesinde çalışmalara hız verildi. Karşıyaka ve Bakırköy Belediyeleri’nin koordinasyon ekipleri, karşılıklı olarak gerçekleştirdikleri ziyaretlerle, her iki ilçeyi sokak sokak gezerek, stratejik noktalarını inceledi.

“Afet Kardeşliği” protokolünün amacının, olası bir afet sonrasına dönük koordinasyonu kapsadığına dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, “Yaşanacak bir felaketten, o kentte yaşayan yöneticilerin de olumsuz etkileneceği gerçeğinden hareketle, böyle bir kardeşlik ilişkisi geliştirme zorunluluğu doğdu. Böyle bir durumda, kaos ortamı oluşmaması için, kenti en az bizler kadar bilen bir kardeş kentimizin olması, yaşanacak sıkıntıları azami oranda düşürecektir diye düşünüyoruz” dedi.

Protokol çerçevesinde, Karşıyaka ve Bakırköy Belediyeleri tarafından, koordinasyon ekipleri oluşturuldu. Bu ekipler, periyodik aralıklarla, kardeş kentlerini ziyaret ederek, o kenti yakından tanıyor, stratejik konumları, sorunlu bölgeleri, alternatif müdahale senaryoları üzerine bilgi alışverişinde bulunuyor.

Çalışma doğrultusunda, her iki kentin koordinasyon ekipleri, o güne kadar yapılan çalışmalar konusunda da, karşılıklı olarak eksiklerin tamamlanması noktasında da çalışmalarına hız verdi.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek tatbikatlarla da, çalışmalar devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.