Dolar 34,1378
%0.08
Euro 38,0671
%-0.26
Altın 2.917,080
%0.09
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kasaplara helal ve sağlıklı kurban kesim eğitimi veriliyor

Kasaplara helal ve sağlıklı kurban kesim eğitimi veriliyor

Kurban Bayramı'nda görev yapacak kasaplara, helal ve sağlıklı kesim yapması için eğitim semineri veriliyor. Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü'nün, Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu ile birlikte yürüttüğü "Helal ve...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 13:44
Kurban Bayramı'nda görev yapacak kasaplara, helal ve sağlıklı kesim yapması için eğitim semineri veriliyor. Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü'nün, Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu ile birlikte yürüttüğü "Helal ve Sağlıklı Kurban Kesimi Eğitimi" başladı. Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kasaplar Odası'nın da destek verdiği projede, kasapların eğitimiyle halka daha nitelikli, aynı zamanda helal ve sağlıklı bir hizmet vermeleri için bilinç oluşturulması hedefleniyor.

Eğitim ve Araştırmaları Birliği Derneği salonunda düzenlenen seminerde çevreye uygunluk ve hijyen, ilk yardım, kurbanın mahiyeti, kesim yapacak kişinin sahip olması gereken meziyetler, kurbanlık hayvan seçimi, İslam fıkhına göre kesim öncesi hazırlık, hayvanın kesime hazırlanması, kesimi ve etinin muhafazası konuları anlatılıyor. 28 Eylül 2013'te bitecek kurs sonunda kasaplara ayrıca uygulama yaptırılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.