Dolar 34,0483
%-0.04
Euro 38,0051
%0.26
Altın 2.824,290
%0.76
Bist-100 9.949,00
%1.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent A.Ş'yi kurtaracak adım!

Kent A.Ş'yi kurtaracak adım!

Karşıyaka Belediye Meclisi, mali kriz yaşayan belediye şirketi Kent A.Ş için önemli bir karar aldı. Kent A.Ş için 9 milyon 600 bin TL’lik sermaye artırımı yapılması Ak Partililerin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “ Ret oyu verdiğiniz sermaye arttırımı şirketi hareketlendirmek iflas ettirmemek için aldığımız bir karar. Çalışanlar kapı önüne konmasın diye atıldı bu adım"dedi.Öte yandan CHP’li meclis üyeleri grup toplantısında Akpınar’a, “Sosyal tesislerdeki indirimden yararlanmak istemiyoruz” önerisi getirdi.

  • Ege Postası
  • 07.05.2014 - 19:37
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı ikinci meclis toplantısı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege ve AK Parti  Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli de katıldı.

Karşıyaka Belediye Meclisi, mali kriz yaşayan belediye şirketi Kent A.Ş için önemli bir karar aldı. Yönetim kurulu ve tepe yönetiminde değişikliğe gidilen, kapatılmaması ve işçi maaşlarının ödenmesi içinde tedbirlerin alınması kararı alınan  Kent A.Ş için 9 milyon 600 bin TL’lik sermaye artırımı yapılması meclis toplantısında  Ak Partililerin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla  kabul edildi.


AKPINAR:ÇALIŞANLAR KAPI ÖNÜNE KONMASIN DİYE
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “ Ret oyu verdiğiniz sermaye arttırımı şirketi hareketlendirmek iflas ettirmemek için aldığımız bir karar. Çalışanlar kapı önüne konmasın diye atıldı bu adım"dedi.



MECLİS ÜYELERİNDEN ÖRNEK KARAR!
Öte yandan sosyal tesisler için düzenleme kararı alan Akpınar’a meclis üyelerinden destek geldi.  İndirimden yararlananların sayısının azaltılmasına gidilmesinin ardından CHP’li meclis üyeleri, grup toplantısında “sosyal tesislerdeki indirimden yararlanmayalım, vatandaş ne ödüyorsa biz de onu ödeyelim” teklifi getirdi. Meclis toplantısında grupça alınan kararı paylaşan Akpınar, “Yüzde 20 oranında indirim uygulanıyordu meclis üyelerine.. Meclis üyeleri grupta ‘bize de uygulanmasın’ önerisi getirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum.”dedi. 
 
Öte yandan cenaze ve ambulans hizmetlerinde de indirime gidildi. Metropol sınırları dışında kilometre  başına alınan ücret  1.20 TL’den 0,50 TL’ye düşürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.