Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Nerede ibadet etmek isteniyorsa saygı göstereceksiniz

Kılıçdaroğlu: Nerede ibadet etmek isteniyorsa saygı göstereceksiniz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cami-cemevi projesi ile ilgili, “İnsanoğlu nerede ibadet etmek istiyorsa saygı göstereceksiniz. Bu konuların siyaset malzemesi yapılması yanlış.” dedi.Kemal Kılıçdaroğlu,...

  • Ege Postası
  • 26.09.2013 - 16:04
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cami-cemevi projesi ile ilgili, “İnsanoğlu nerede ibadet etmek istiyorsa saygı göstereceksiniz. Bu konuların siyaset malzemesi yapılması yanlış.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Çekmeköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇEKSİAD) üyeleri ile bir araya geldikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cami- cemevi projesiyle ilgili düşünceleri sorulan Kılıçdaroğlu, “Yeryüzü bir ibadethanedir. İnsanoğlu nerede ibadet etmek istiyorsa saygı göstereceksiniz. İster cemevi, ister camide, ister kilise ya da havrada. Osmanlı’ya bakın, Darüşşafaka burada. Camisi de kilisesi de duruyor. Bu konuların siyaset malzemesi yapılması yanlış. Biz her yerde duamızı yaparız. Kafamızı akşam yastığa koyarken, bari en azından günü hesabını bir kafamızdan geçiririz. Dua ederiz, şükrederiz. Sofraya otururken ‘Bismillah’ deriz. İbadetin yeri zamanı yoktur. İbadet her yerde yapılır. Camide de cemevinde de yapılır. Ona karışamayız. Bir sorun varsa gidermeliyiz. Bunlar siyasetin konusu değil, olmamalı da zaten. Bu konulara girmeyi çok doğru bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.