Dolar 34,2574
%0.04
Euro 37,5996
%-0.1
Altın 2.877,830
%-0.31
Bist-100 8.934,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kim olursan ol Düsseldorf’a gel

Kim olursan ol Düsseldorf’a gel

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Türkei Festival 2013’ için hazırlık çalışmaları bitmek üzere. Programı organize eden Rumi-Forum am Rhein e.V derneği bu yıl katılımcıların daha rahat ve geniş bir...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 11:05
Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Türkei Festival 2013’ için hazırlık çalışmaları bitmek üzere. Programı organize eden Rumi-Forum am Rhein e.V derneği bu yıl katılımcıların daha rahat ve geniş bir ortamda hareket edebilmeleri için Düsseldorf’un gözde mekanlarından Apolloplatz’ı tercih etti. 19 Nisan ile 21 Nisan tarihleri arasında üç gün devam edecek etkinlikle Türkiye’nin kültürel zenginlikleri tanıtılacak.

Türkiye Festivali, bu yıl Mevlana’nın ‘Gel, kim olursan ol yine gel’ sözüyle Türk ve Alman dostluklarının kaynaşması için programlar sunacak. Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ve Düsseldorf Büyükşehir Belediye Başkanı Dirk Elbers’in himayeleri ve Burc GmbH ve Maxi Markt şirketlerinin sponsorluğunda düzenlenecek festivale siyaset, sanat ve iş dünyasından simaların katılacağı bekleniyor.

Üç gün sürecek programda ud, kanun, ney, folklor ve diğer sahne gösterilerinin yanı sıra Hacivat ve Karagöz gösterileri de olacak. Türk el sanatları, ebru, hat sanatı, Türk mutfağı, Türkiye’nin görülmeye değer yerleri ve tarihi de programa damgasını vuracak. Festivalde Osmanlı motif ve dekorlarının işlendiği çadır kültürü de gösterilecek.

Rumi-Forum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yılmaz, "Türkei Festival 2013’ olarak gayemiz Türk, Alman veya daha farklı milletlerden insanları bir araya getirmek, birlikte yaşama sanatını geliştirmek, ortak ve birleştirici faaliyetlerde bulunmak." dedi. Yılmaz, daha önceki yıllarda Burgplatz’da izdiham olduğundan, bu yıl daha rahat ve ferah bir alan olan Apolloplatz’ı tercih ettiklerini söyledi.

Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, festivale ilginin yüksek olacağından ve bu kültürel etkinliğin iki toplumu birbirine daha da yaklaştıracağından emin olduğun söyledi. Sunel, “Türk ve Alman toplumunun ilişkilerinin gelişmesinde sanat ve kültür olayları bir köprü vazifesi icra ediyor.” dedi.

Düsseldorf Büyükşehir Belediye Başkanı Dirk Elbers de bu ve benzeri festivallerin tüm dünyaya açık bir şehir olan Düsseldorf’a renklilik ve zengilkik katacağını söyleyerek festivale ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.