Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz üreticisi memnun

Kiraz üreticisi memnun

(WEB VİDEOLAR İÇİNDİR) Bitlis’te kiraz üreticilerinin bugünlerde keyfi yerinde. Zira Türkiye’nin neredeyse tüm bölgelerinde kiraz hasadı sona ererken, Bitlis’te yüksek rakımlı bölgelerde oluşturulan kiraz bahçelerinde hasat yeni başladı....

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 15:15
(WEB VİDEOLAR İÇİNDİR)

Bitlis’te kiraz üreticilerinin bugünlerde keyfi yerinde. Zira Türkiye’nin neredeyse tüm bölgelerinde kiraz hasadı sona ererken, Bitlis’te yüksek rakımlı bölgelerde oluşturulan kiraz bahçelerinde hasat yeni başladı. Kiraz’ın yanı sıra patates de ildeki üreticileri sevindirecek. Türkiye'nin patates ambarları arasında sayılan ahlat’ta bu yıl 14 bin ton sertifikalı patates üretimi hedefleniyor.

Kiraz, yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden. Türkiye’nin neredeyse tamamında hasadı tamamlandı, yavaş yavaş mevsimi geçmeye başladı.

Bitlis’te ise durum farklı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün destekleriyle bin 900'lü yüksek rakımlı bölgelerde oluşturulan kiraz bahçelerinde hasat yeni başladı.

Yüksek rakımlı bölgelerde oluşturulan kiraz bahçeleri çiftçiye de büyük avantaj sağlıyor.

Son birkaç yıldır deneme olarak ekilen bahçelerden yüksek verim elde edilmesiyle birlikte Ahlat ilçesinde bu yıl daha çok alanda seri üretime geçildi.

Ahlat'ta mevsimlik işçilerin topladıkları ve fiyatı 3 ila 4 lira arasında değişen kiraz, bir yandan yurt içi piyasasına ihraç edilirken, bu yıl ilk defa yurt dışına da gönderilmeye başlandı.

Kiraz bahçeleri aynı zamanda ilçede büyük ölçüde istihdam sağlıyor. Hasadın başlamasıyla birlikte yaz tatillerinde evde oturan öğrenciler de bu bahçelerde kiraz toplayarak hem aile bütçelerine katkı sağlıyor, hem de okul harçlıklarını çıkarıyor.

Öte yandan Türkiye'nin patates ambarları arasında sayılan Bitlis'in Ahlat ilçesindeki patates tarlarından da bu yıl yüksek verim bekleniyor.

Bitlis ve ilçelerinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de destekleriyle bu yıl 14 bin ton sertifikalı patates tohumu üretimi hedefleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.