Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta aday adayı bolluğu yaşanıyor

Konak’ta aday adayı bolluğu yaşanıyor

İzmir’in ikinci büyük ilçesi Konak’ta CHP ve AK Parti’de belediye başkanlığı adaylığı için büyük yarış yaşanacak. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın Büyükşehir Belediye başkan adaylığına soyunması durumunda, bu koltuğun boşalacağını hesaplayan CHP’liler şimdiden çalışmalara başladı. CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, Tacettin Bayır, eski Milletvekili Sedat Uzunbay, Konak eski Belediye Başkanları Ahmet Sarışın ve Muzaffer Tunçağ, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku adaylık için nabız yoklarken AK Parti’de İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, Konak Meclis Üyesi Aykut Yenice, Balkan Anadolu Derneği Başkanı Ender Öztürk’ün ismi parti kulislerinde dillendiriliyor.

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 12:26
İZMİR - İzmir’de Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçiminin sonucu doğrudan etkileyecek Konak’ta, CHP mevcut iktidarını korumaya çalışırken AK Parti, hem Konak’ı hem de büyükşehir’i almak istiyor. Konak Belediye Başkanı CHP’li Hakan Tartan’ın Büyükşehir adaylığını istemesi, “Tartan giderse yerine kim gelir” sorusunu akla getiriyor. Konak Belediye Başkanlığı koltuğunun boşalma ihtimali ise CHP’lilerin iştahını kabartıyor.

ESKİ BAŞKANLAR ADAY

2009 yerel seçimleri önce CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçen ve Konak Belediye Başkan adayı olan Ahmet Sarışın, yuvasına geri dönerken bu sefer CHP’den başkan aday adayı ı olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın da eski görevine dönmek istediği belirtiliyor. 2009 yerel seçimlerinde partisi tarafından Konak Belediye başkan adayı ilan edilen ancak adaylığı seçim kurulu tarafından düşürülen CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş da yakın çevresini, “2014’te hakkımı geri alacağım” diyerek çalışmalara başladığı öğrenildi. CHP İzmir eski Milletvekili Sedat Uzunmay, eski İl Başkanı Tacettin Bayır, İl Yöneticileri Ülkümen Rodoplu, Hüseyin Mutlu Akpınar, eski İlçe Başkanları Tayfun Emre, Aytekin Tunus, Konak Meclisi Üyesi Adnan Oğuz Akyarlı, Muhsin Kurt ve İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’nun da adaylık için nabız yokladıkları belirtiliyor.

AK PARTİ’DE SESSİZ BEKLEYİŞ

Son yerel seçimlerde teşkilat içinden gelen isimlerin aday gösterilmemesi nedeniyle kırgın olan AK Parti Konak’ta siyaset yapan isimler, 2014’te teşkilata emek veren bir ismin başkan adayı yapılması konusunda görüş belirtti. AK Parti Konak İlçe Başkan Yaşar Ötnü, Yönetim Kurul Üyeleri Tevfik Erdoğan, Mehmet Ali Çavuş, Dönerci Orhan’ın sahibi Kahan Rahmanoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e yakınlığı ile bilinen Balkan Anadolu Derneği Başkanı Ender Öztürk, Meclis Üyesi Aykut Yenice, İl Yöneticisi Fevzi Bayram, eski İlçe Başkanı Latif Özkan’ın adaylık için ismi geçiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.