Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Korkut: Şehri gecekondulardan kurtardık

Korkut: Şehri gecekondulardan kurtardık

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki gecekondu semtlerini ortadan kaldırıp, şehrin görselliğini zenginleştirdiklerini açıkladı. Başkan Korkut, kamulaştırma suretiyle...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 12:46
Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki gecekondu semtlerini ortadan kaldırıp, şehrin görselliğini zenginleştirdiklerini açıkladı. Başkan Korkut, kamulaştırma suretiyle belediyeye 220 dönüm arsa kazandırdıklarını ve bunu da yerli müteahhitlerin toplu kontu yapımına tahsis ettiklerini söyledi.

Yakutiye Belediyesi, şehrin merkezindeki 2 bine yakın gecekonduyu yıktı. Belediye yıl sonuna kadar da bin kadar eski binayla birlikte gecekondu yıkımını dana gerçekleştirecek. Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren belediye, özellikle tarihi eserlerin çevresini açarak şehrin kültürel dokusunu gün yüzüne çıkartıyor. Şehre mimari derinlik ve görsel estetik kazandırma adına gecekondu semtleri Hasan-i Basri, Mehdi Efendi, Hacı Cuma ve Taş Mescit mahallelerinde bin 100 konutu yıkan belediye, ortaya çıkardığı 220 dönüm araziyi ise toplu konut alanı olarak belirledi.

    Belediye, yeşil alanlar, butik oteller ve yeni sosyal ve sportif yaşam alanları ile şehre katma değer kazandıracak. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum'un 100 yıllık yarasına neşter vurduklarını kaydetti. Şehri gecekondulardan temizlediklerini ve yeşil alan oranını artırdıklarına işaret etti.

    Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şehre 84 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Korkut, "Kentsel dönüşümle şehir ekonomisine 84 milyon lira nakit para akışı kattık. Şehrin imajına yakışmayan gecekondu semtlerini yıkıp buraları temizledik. Bir çok yerde kentsel dönuşüm kamulaştırma ikinci etap çalışmalarını başlattık.Bunu yaparken de şehri gecekondulardan kurtardık." dedi.

    YERLİ YAP- SATÇILARI BEKLİYORUZ

    İlçe merkezinde yapılacak toplu konutlar için TOKİ'yi düşünmediklerini de anlatan Belediye Başkanı Ali Korkut, önceliklerinin şehirdeki yap- satçılar olduğuna dikkat çekerek,"TOKİ'yi toplu konut alanına sokmak istemiyoruz. İnşaat sektörü 2 bin kalemin ekmek yediği bir sektör. Şehrimizdeki yap-satçıların, müteahhitlerin bir araya gelip güç birliği yaparak konut üretmesini istiyoruz. Bu şehrin insanı bu şehirde kazansın. TOKİ girdiğinde tek kalem malını Erzurum'dan almıyor. Bu da şehre bir katma değer kazandırmıyor. 220 dönüm arazimizi şehrimizin yap-satçılarına tahsis ettik. Onların konut üretmesini ve kazanmasını bekliyoruz." diye konuştu.

GÜRCÜKAPI VE İHMAL CAMİ ÇEVRESİNİ AÇACAĞIZ

    Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tarihi Gürcükapı Cami ile İhmal Cami'nin çevrelerinin açılıp bir bütün haline getirileceğine vurgu yaparak, "Gürcükapı Cami ve İhmal Cami'nin bulunduğu alanı birleştireceğiz. 2 tarihi ibadet mekanın birleşmesiyle o bölgede yeni ve yeşil bir kent meydanı kazandırmış olacağız. Ayrıca bu 2 tarihi eserimizin çevresi de açılarak gün yüzüne çıkmış olacaklar." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.