Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mersin Kent Konseyi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yerinin meydan olmasını istiyor

Mersin Kent Konseyi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yerinin meydan olmasını istiyor

Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı, Macit Özcan’ın başkanlığında gerçekleşti.Toplantının açılışında bir konuşma yapan Özcan, konsey üyelerine geçtiğimiz haftalarda sona eren Akdeniz Oyunları’nın başlangıcından bugüne...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 16:29
Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı, Macit Özcan’ın başkanlığında gerçekleşti.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Özcan, konsey üyelerine geçtiğimiz haftalarda sona eren Akdeniz Oyunları’nın başlangıcından bugüne kadarki gelişim süreci hakkında kısa bir bilgi verdi. Yerli ve yabancı konukların Mersin’e hayran kaldıklarını ifade eden Özcan, Mersin’e kazandırılan spor tesislerinin bundan sonraki süreçte nasıl işletilmesi yönünde Kent Konseyi olarak bir tavsiye kararı alacaklarını belirtti.

Toplantı sonrası alınan kararlar hakkında bir açıklama yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, yapılan spor tesislerinin kullanımı yönünde bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleneceğiyle ilgili konuştuklarını belirtti. Özdemir, "Bu konuda Spor İl Müdürlüğü, Beden Terbiyesi, Mersin Üniversitesi Spor Akademisi ile Mersin’i geleceğe taşıyacak ortak bir çalışma yapmak ve bu çalışmanın Spor Bakanlığı ile paylaşılması adına önemli bir karar alındı.” dedi.

TOKİ tarafından Mersin’e yapılan 25 bin kişilik stadyuma karşılık, eski stadyum yerine AVM, otel veya benzeri ticari alanların yapılmak istenmesi ile ilgili alınan kararın tartışıldığını kaydeden Özdemir, “Mevcut stadın yerinden kaldırılmasına ve yerine AVM yapılmasına karşı olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. O alana büyük bir meydan yapılması ve TOKİ’ye emsal değerde bir başka yer verilmesi konusunda gereken desteği veririz. Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve İmar Komisyonu boyutuyla, eski stadyum alanında bir meydan oluşturulma yönündeki her türlü girişime destek vermeye hazırız. Aksi takdirde Mersin’in en önemli tarih miraslarından birisi olan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın, bu haliyle kalması yönündeki dik duruşumuz devam edecektir.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.