Dolar 34,1491
%0.04
Euro 37,9720
%0.15
Altın 2.885,210
%-0.01
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milletvekili Şahin: Sağlık çalışanlarına göz bebeğimiz gibi bakmalıyız

Milletvekili Şahin: Sağlık çalışanlarına göz bebeğimiz gibi bakmalıyız

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, vatandaşların sağlık çalışanlarına yönelik şiddetten kaçınmaları gerektiğini söyledi. Milletvekili Şahin, “En zor ve en çaresiz anımızda kendimizi, evladımızı,...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 15:23
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, vatandaşların sağlık çalışanlarına yönelik şiddetten kaçınmaları gerektiğini söyledi. Milletvekili Şahin, “En zor ve en çaresiz anımızda kendimizi, evladımızı, annemizi, eşimizi hekime ve hemşireye teslim ediyoruz. Bu yüzden hekim ve hemşirelerimize göz bebeğimiz gibi bakmalıyız." dedi.

Hüseyin Şahin, Hemşireler Haftası sebebiyle Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek, sağlık çalışanları ile görüştü ve çiçek verdi.

Vatandaşlardan sağlık çalışanlarına sahip çıkmasını isteyen Şahin, "En zor ve en çaresiz anımızda kendimizi, evladımızı, annemizi, eşimizi hekime ve hemşireye teslim ediyoruz. Bu yüzden hekim ve hemşirelerimize göz bebeğimiz gibi bakmalıyız. Hiçbirimizin hekime ve hemşireye taciz veya saygıyı aşan cümlelere, fiili hareketlere asla toleransımız, müsamahamız olmamalıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti önlemek amacıyla yasal düzenleme hazırlıkları yapılıyor. Bilindiği gibi Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada çalışmanın kısa sürede bitirileceğini duyurdu. Bizim sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete asla müsamahamız olmayacaktır.” dedi.

Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini ve anlamlı günlerinde yanlarında olmak istediğini söyleyen Milletvekili Şahin, "Ebe ve hemşirelerimiz sağlık hizmetlerinde çok önemli bir yere sahip olmuş ve toplumuzda her zaman saygı görmüşlerdir. Nitekim biz de hemşirenin kelime anlamı 'kız kardeş'tir. Çünkü bu mesleği yapanlar hastalara 'anne' şefkatiyle yaklaşıyorlar. Şimdi bir de erkek hemşireler var. Onlar da hastalara 'baba' şefkatiyle yaklaşıyor." diye konuştu.

Geçmişte sağlık alanında büyük sorunlar yaşandığını ifade eden Şahin, AK Parti iktidarında yapılan çalışmalar ile vatandaşın sağlık hizmetlerinden memnuniyetin arttığına dikkat çekti. Şahin, “Sağlık siteminin düzelmesinde AK Parti iktidarlarının katkısı biliniyor. Ancak sistemin düzelmesinde, sağlık çalışanlarımızın payı da çok büyüktür." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.