Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mini zirveden dev mesajlar

Mini zirveden dev mesajlar

CHP Karşıyaka’da kongreye günler kala kritik görüşmeler ardı ardına geliyor.Karşıyaka Nikah Sarayı üstündeki Kent Restoran’da Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Karşıyaka CHP eski İlçe Başkanı Ertam Özen, Karşıyaka CHP Grup Başkanvekili Nejat Yılmaz'la Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Rıfat Özer gibi isimlerin yanı sıra yaklaşık 100 delegenin katıldığı bir toplantı gerçekleşti. Yaklaşık bir saat süren görüşmede önemli mesajlar verildi.

  • Ege Postası
  • 22.01.2013 - 22:47
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ CHP Karşıyaka’da kongreye günler kala kritik görüşmeler ardı ardına geliyor. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in delege turu devam ederken, Alabay ekibi de her gün toplantılar yapıyor.Süreçte bir kritik toplantıda Karşıyaka Nikah Sarayı üstündeki Kent Restoran’da Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Karşıyaka CHP eski İlçe Başkanı Ertam Özen, Karşıyaka CHP Grup Başkanvekili Nejat Yılmaz'la Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Rıfat Özer gibi isimlerin yanı sıra yaklaşık 100 delegenin katılımıyla yapıldı.

KARAEGE VE ÜNSALAN ADAY
CHP eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanmasının ardından Alabay’ın istifa etmesi, il yönetiminin ilçe yönetimini görevden alması ve Kayyum atamasıyla devam eden süreç 27 Ocak Pazar günü Ziya Gökalp’te yapılacak olan kongreyle sonuçlanacak. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in desteğini alarak adaylığını açıklayan ilk isim Kayyum’un başındaki isim olan Ali Karaege olmuştu. Adaylığını açıklayan ikincisi isimse Nisan ayındaki kongrede eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ı destekleyen delegenin çoğunluğunun isteğiyle Müjdat Ünsalan olmuştu.

DURAK’IN TAVRI MERAK KONUSU
Süreçte Engin’in aday dayatmasına karşı çıkan, Ünsalan ismine de sıcak bakmayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın kongredeki tavrı merak konusu. Süreçte hem Engin hem de Ünsalan’la görüşen Durak partinin kongre sürecine girdiği günden beri çabaladığı uzlaşıyı sağlayamamıştı.Geçtiğimiz günlerde kendisine yakın delegelerle bir araya gelen Durak toplantıda üçüncü bir aday konusunda yeşil ışık yakmıştı.

GÖRÜŞMELERİ ÇALIŞKAN YAPIYOR
Hafta başında Fransa’ya giden Durak’ın kentte olmaması nedeniyle süreci kurmayları yakından takip ediyor. Bu eksende Karşıyaka Nikah Sarayı üstündeki Kent Restoran’da önemli bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Karşıyaka CHP eski İlçe Başkanı Ertam Özen, Karşıyaka CHP Grup Başkanvekili Nejat Yılmaz'la Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Rıfat Özer gibi isimlerin yanı sıra yaklaşık 100 delege katıldı.

ÖZER: KONGRE PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİ
Yaklaşık 1 saat süren toplantı da ismi adaylık için gündeme gelenlerden meclis üyesi Rıfat Özer’in, "demokratik bir seçim gibi görünse de demokratik olmayan bir seçim olacak aslında. Delege üzerinde ciddi bir baskı var. Kongre patlamaya hazır bir bomba gibi. Parti örgütlerinin görevi partililer haklarını korumaktır.Süreçte yanlış şeyle oluyor. Kongreye kadar bir an önce uzlaşı olmalı" dediği öğrenildi.

ÖZEM: GEREKİRSE ÜÇÜNCÜ BİR ADAY ÇIKARILSIN
İlçede 7 dönem ilçe başkanlığı yapan ve ismi yine adaylık için gündeme gelen Ertam Özen’in " Seçmen gözünde partinin zedelenen imajının yeniden nasıl düzeltileceği konusunda çalışma yapılması zamanıdır. Bunun için uzlaşma yapılması gerekiyor. Bu nedenla veto ya da protesto yapmak tercih edilmesi gereken bir durum değildir. Gerekiyorsa üçüncü bir aday çıkarılması gerekiyor" dediği belirtildi.

ÇALIŞKAN: ÇABAMIZ UZLAŞI
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın yurt dışında olması nedeniyle toplantılarda hazır bulunan Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ın ise, “ herkesin iyi düşünmesi gerekiyor. Biz Karşıyaka'da partinin iyi temsil edilmesi için buradayız.Yaşananlara rağmen hala ortak bir aday çıkarılması umudunu taşıyoruz. Bunun için her türlü öneriye açığız. Belediye Başkanımız Cevat Durak 1993 yılında CHP'nin Karşıyaka'da kurucu ilçe başkanlığını yaptı. Ben ise 3,5 yıl ilçe başkanlığı yapmış biri olarak partimizi Karşıyaka'da doğru temsil edecek bir isim üzerinde uzlaşı olması için çabalıyoruz” dediği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.