Dolar 34,1224
%0.07
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.873,000
%-0.07
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki katliam Birecik'te de kınandı

Mısır'daki katliam Birecik'te de kınandı

Mısır'daki katliam Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde de protesto edildi. Merkez Ulu Camii’nde kılınan cuma namazı sonrasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri katliamı kınadı. Protesto gösterilerine Ay-Der, Vahdet Vakfı, Uhuvvet...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 16:42
Mısır'daki katliam Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde de protesto edildi. Merkez Ulu Camii’nde kılınan cuma namazı sonrasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri katliamı kınadı. Protesto gösterilerine Ay-Der, Vahdet Vakfı, Uhuvvet Der, Furkan Der, Bilim Der, Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen, Birgiad üyeleri katıldı.

    Sivil toplum kuruluşları adına konuşan İbrahim Halil Özkılıç, "İnsanlık tarihi ve İslam dünyası önceki gün acı bir güne şahitlik etmiştir. Mısır’da 47 gündür insanların oylarıyla cumhurbaşkanı seçtikleri liderleri Muhammed Mursi’ nin serbest bırakılması için Ramazan boyunca iftar ve sahurlarla sivil direnişte bulunan Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtı gösteri yapanlara karşı güvenlik kuvvetleri ve baltacılar eşliğinde müdahale ederek yüzlerce Müslümanı öldüren, binlercesini de yaralayarak katliam gerçekleştiren Firavun Sisi ve yandaşlarını protesto etmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Mısır’da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve bugün Mısır halkına karşı katliam yapan darbecileri şiddetle ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz." dedi.

    Özkılıç, "Bizler Mısır’da yaşananlar bizi ilgilendirmez demiyor ve Müslümanların dikkatini bu katliama çekmek istiyoruz. Mısır’da sadece özgürlük isteyenlerin üzerine ateş açılmıştır. Açılan bu ateşle ölen sadece Mısır halkı değil, insanlık da ölmüştür. Mısır’daki katliam da en az ABD ve AB yönetimleri de sorumludur. Bu darbeye bir türlü darbe demeyerek, Mısır ordusunu ve Sisi’yi böyle bvir darbe için cesaretlendirenler de en az onun kadar suçludur. Ey Müslümanlar susarak katliama ortak olmayın. Mısır katliamına karşı sessiz kalanlar dilsiz şeytandır. Mısır’da güvenlik güçlerinin Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında göstericilere müdahalesi bir insanlık suçudur ve darbeye sessiz kalanlar da bu katliamın suç ortaklarıdır." şeklinde konuştu.

    Birecik sivil toplum kuruluşları olarak, Mısır’da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi, darbecileri ve katliamları lanetlediklerini kaydeden Özkılıç, "Demokrat geçinen ve demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır’ın sivil yönetimine destek vermeye ve katliamlara dur demeye çağırıyoruz." diye konuştu.

    Protesto eyleminde pankart ve afişlerler ile sloganlar atıldı. Gıyabi cenaze namazı kılındı. Yapılan toplu dua ile protestolar sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.