Dolar 34,1146
%0.05
Euro 38,1286
%0.09
Altın 2.880,070
%0.18
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki katliamlar Eyüp Sultan'da protesto edildi

Mısır'daki katliamlar Eyüp Sultan'da protesto edildi

Mısır'da askeri darbeyi gerçekleştiren yönetimin, devrik Cumhurbaşkanı Mursi taraftarına yönelik kanlı müdahalesi İstanbul'da coşkulu bir kalabalık tarafından protesto edildi. Müdahaleler sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 16:28
Mısır'da askeri darbeyi gerçekleştiren yönetimin, devrik Cumhurbaşkanı Mursi taraftarına yönelik kanlı müdahalesi İstanbul'da coşkulu bir kalabalık tarafından protesto edildi. Müdahaleler sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan kalabalık, General Sisi ve darbe yönetimine dünyanın sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Özgür-Der ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) gibi kuruluşların organize ettiği protesto gösterisi Eyüp Sultan'da yapıldı. Cuma namazı sonrasında cami avlusunda toplanan binlerce kişi, devrik lider Mursi'nin posterlerini ve Mısır bayraklarını taşıdı. Sık sık tekbir getirerek Mısır'da darbecilere karşı direnenlere destek veren göstericiler, sıcak havaya rağmen cami avlusunu doldurdu.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Avlunun tamamen dolmasının ardından Mısır'da hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı için saf tutuldu. Namazın kılınmasının ardından hayatlarını kaybeden ve darbecilere karşı direnişe devam eden Mısırlılar için dua edildi. Adeviye Meydanı'nda bulunan direnişçi Mısırlıların kullandıkları el işaretleri de ilk kez Eyüp Sultan'da gösterildi. Direnişçilerin dört parmakları yukarı gelecek şekilde el işareti kullanacakları belirtildi.

Özgürder Başkanı Ramazan Kaya Mısır'da yaşanan olaylarda yaralananlara yardım edenlerin bile vurulduğunu belirtti. Dünyanın yapılan katliama karşı sessiz kalmasını da eleştiren Kaya, "İlk defa dünyanın gözü önünde canlı yayınlarla bir katliam ilk defa yaşanıyor. Bu alçaklık Mısır cuntasına nasip oldu. Bu cuntaki, bunlar Firavunların torunlarıdır. Bunlar siyonist İsrail ile işbirliği yapan Sedat'ın torunlarıdır. Bunlar, katil, hırsız, zalim Mübarek'in devamıdırlar. " diye konuştu.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ise protestoların Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Müslüman coğrafyalarda da aynı şekilde yapıldığını anlattı. Coşkulu bir konuşma yapan Dilipak, yaşananların yeni bir doğumun, yeni bir dünya kurulmasının işaretleri olduğunu belirterek, "Biz onun için burdayız, ağlaşmak için değil, Mısırlılar için değil. Zaten biz Mısır, Filistin, Suriye biriz. Tek bir ümmetiz." dedi.

Konuşmaların sonunda Mısırlılar için el açılarak dua edildi. Kalabalık sık sık "İslami hareket engellenemez, katil Sisi hesap verecek, Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah, bekle Firavun Musalar geliyor" şeklinde slogan attı. Gösteri sırasında Mısır'da yaşanan katliamı kınayan "Darbeci Firavunlar döktükleri kanda boğulacak" yazılı pankartlar açtı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.