Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki katliam Ereğli'de prnotesto edildi

Mısır'daki katliam Ereğli'de prnotesto edildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma ve Adalet Derneği (FEDA-DER) tarafından organize edilen eylem ile Mısır'da yaşanan katliam protesto edildi. Şehir merkezinde toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar, açtıkları...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 20:05
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma ve Adalet Derneği (FEDA-DER) tarafından organize edilen eylem ile Mısır'da yaşanan katliam protesto edildi.

Şehir merkezinde toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar, açtıkları pankart ve dövizlerle 'İhvan'a selam, direnişe devam' sloganları attı. Kur'an-ı Kerim ile devam eden eylemde Bilal Yıldızhan tarafından 'İsyan gazeli' isimli şiir okundu.

Dernek sözcüsü Davut Çelik, Mısır' da yaşanan katliamın sorumlusunun yalnızca darbeci lider Sis olmadığını söyledi. Çelik konuşmasında, "Mısır'da ırkçı emperyalizmin desteği ile darbeci ordunun yönetime el koymasının ardından Adeviyye ve Nahda meydanlarında 46 gün boyunca şiddetin hiç birisine başvurmadan gösterilerine devam eden İhvan kardeşlerimize Çarşamba sabahı zalimler tarafından bir kez daha müdahale edildi. Dünyanın suskunluğundan destek alarak İhvan'ın ve Mısır halkının kararlılığını, onurlu direnişini katliamlar ve alçak saldırılarla bitirmek için her türlü vahşeti ortaya koymaktalar. Unutmayalım ki bu katliamın sorumlusu sadece cunta şefi Sisi değildir. Darbecileri ve işledikleri cürümleri ilk günden itibaren destekleyen Amerikan uşağı Suud yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği bu katliamın suç ortakları ve failleridirler". dedi.

Yapılan konuşmanın ardından dua edildi. Dernek üyeleri ve vatandaşların da amin dediği dua sonrasında kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.