Dolar 34,1577
%0.06
Euro 38,0316
%0.31
Altın 2.887,900
%0.09
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki katliam İstanbul'da protesto edildi

Mısır'daki katliam İstanbul'da protesto edildi

Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanan vatandaşlar, Mısır’da yaşanan katliamı protesto etti. Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi posterleri ve Mısır bayraklarını açan coşkulu kalabalık, 'İstanbul'dan Mısır'a direnişe...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 00:17
Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanan vatandaşlar, Mısır’da yaşanan katliamı protesto etti. Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi posterleri ve Mısır bayraklarını açan coşkulu kalabalık, 'İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam' şeklinde slogan atarak Mısır halkına desteğini yeniledi.

Saraçhane Parkı’nda, 'Genç Hareket' önderliğinde toplanan vatandaşlar, akşam namazını Fatih Saraçhane Parkı’nda kıldı. Grup akşam namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Mursi posterleri ve Mısır bayraklarını açarak Mısır darbe yönetiminin önceki gün Mısır halkını katletmesini protesto etti. Yapılan konuşmalarda darbe yönetimi tarafından tutuklanan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bir an önce serbest bırakılması gerektiği vurgulandı.

Saraçhane Parkı'ndaki Mısır’a destek eylemine katılan Mahmut Akar isimli bir vatandaş, "Mısır’da ordu maalesef Amerika ve İsrail adına kendi ülkesini işgal etti. Yönetim, halkını esir aldı. Kendi insanına katliam uyguluyor. Onların seslerine ses verebilmek için buradayız. Yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız." dedi.

Yaşanan katliam karşısında sessiz duramadıklarını ifade eden bir bayan ise, “Onların her zaman yanındayız. Oradaki vahşeti kınıyoruz. Bizler artık evlerimizde duramaz olduk. Sisi’nin, Esad’ın yapmış olduğu vahşetin durmasını istiyoruz. Bizler Türk Müslüman halkı olarak Mısır halkının yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Saraçhane Parkı'nda gerçekleşen protesto eylemine Gazeteci Yazar Abrurrahman Dilipak da katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.