Dolar 34,1163
%0.02
Euro 38,1831
%0.04
Altın 2.922,450
%0.27
Bist-100 9.911,00
%-1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muammer Güler: Bazı kulüp yöneticileri de şüpheli sıfatıyla ifade verecek

Muammer Güler: Bazı kulüp yöneticileri de şüpheli sıfatıyla ifade verecek

Örgütlü olarak suç işleyen taraftar gruplarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında eski ve yeni kulüp yöneticilerin de ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrılacağı bildirildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, söz konusu taraftar...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 13:54
Örgütlü olarak suç işleyen taraftar gruplarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında eski ve yeni kulüp yöneticilerin de ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrılacağı bildirildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, söz konusu taraftar grupların kulüpleri tehdit ederek maddi menfaat elde ettiklerini anlattı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin 2013-2014 Akademik Yılı açılış töreni sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. ‘‘İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Eylül ve Aralık 2012’de başlattığı ve 2013 yılın Mayıs ayında devam ettirdiği 3 projeli operasyonla ilgili çalışmalar bugün cumhuriyet savcıların talimatı ile yakalamaya dönüştürüldü. Şuanda 16 eylem iddiası ile 96 kişinin yakalanmasıyla ilgili savcılığın verdiği talimat doğrultusunda şuana kadar 72 gözaltına alındı.’’ sözlerine yer veren Güler, operasyonun üç büyük futbol kulübün taraftar gruplarına yönelik projeli bir operasyon olduğunu ifade etti.

Güler, taraftar grupların futbol kulüplerinden kendileri için maddi menfaat talep ettikleri, isteklerinin karşılanmaması durumunda kulübün spor müsabakalarında taraftarları kışkırtmakla, olay çıkartarak rakip takımın taraftar ve oyuncuların güvenliklerini tehlikeye atmakla tehdit ettikleri, bu şekilde spor kulüplerin ceza almasını sağlamakla tehdit ettikleri ve örgütlü biçimde suç işledikleri, yağma girişiminde bulundukları, mal ve can emniyetini tehlikeye soktukları iddialarını anlattı.

Taraftar grupların silah bulundurmak, silahla tehdit, darp ve yaralama eylemleri söz konusu olduğunu kaydeden Güler, cumhuriyet savcıların talimatı ile eski ve yeni kulüp yöneticilerin ifadelerine başvurulacağını, gözaltına alınmayacak yöneticilerin ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vereceklerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Güler, son operasyonun olaylı Galatasaray-Beşiktaş derbisinden sonra çıkan olaylarla doğrudan ilgili olmadığı, her iki soruşturmanın ayrı ayrı yürütüldüğünü ifade etti. Her futbol kulübünde bu tür taraftar grupların oluştuğunu bildiklerini ifade eden Güler, "O grupların ismini burada söylemem ama bir kulüpte 4 , bir kulüpte 3 , bir diğer kulüpte bir taraftar grubu tespiti var." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.