Dolar 34,1234
%0.04
Euro 38,1428
%-0.06
Altın 2.915,240
%0.02
Bist-100 9.902,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beyazıt’ta Mısır ve Suriye protestosu

Beyazıt’ta Mısır ve Suriye protestosu

Fatih’te, Özgür-Der Üniversite Gençliği üyesi bir grup, Mısır ve Suriye’de yaşanan olayları protesto etti. Yapılan basın açıklamasında iki ülkede yaşanan katliamlara sessiz kalan dünya ülkelerine tepki gösterildi.Özgür-Der Üniversite...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 13:45
Fatih’te, Özgür-Der Üniversite Gençliği üyesi bir grup, Mısır ve Suriye’de yaşanan olayları protesto etti. Yapılan basın açıklamasında iki ülkede yaşanan katliamlara sessiz kalan dünya ülkelerine tepki gösterildi.

Özgür-Der Üniversite Gençliği üyesi yaklaşık 50 kişi, saat 12.00 sıralarında Beyazıt Meydanı’nda toplandı. ‘Suriye’de, Mısır’da tüm Ortadoğu’da diktatörler ve emperyalistler yenilecek, İslami direniş kazanacak’, ‘Despotizme ve emperyalizme karşı yaşasın İslami mücadelemiz’ yazılı pankart açan grup, sık sık tekbir getirdi. ‘Müslüman kardeşlerimizin yanındayız’, ‘Darbeci firavunlar döktükleri kanda boğulacak’ ve ‘Darbeciler halka hesap verecek’ yazılı dövizler taşıyan eylemciler, ‘Katil Esed Suriye’den defol’ ve ‘Katil İran Suriye’den defol’ şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Esra Aydın, Suriye ve Mısır’da yaşanan katliamlar karşısında dünya ülkelerinin sessiz kaldığını belirtti. Duruma tepki gösteren Aydın, Suriye’de insanların sadece kimyasal silahlarla öldürülmediğini binlerce kişinin tanklarla bombalarla öldürüldüğünü vurguladı. Aydın, herkesi Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylar karşısında duyarlı olmaya çağırdı.

Basın açıklamasının ardından Grup Yürüyüş da kısa bir konser verdi. Grup, eylemin ardından olaysız dağıldı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.