Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O teklife ret!

O teklife ret!

Soma'daki maden faciasının ardından ortaya çıkan, işçilerin zorla AK Parti mitinglerine götürüldüğü gerçeği üzerine, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın bu konuda TBMM'ye sunduğu teklif reddedildi.

  • Ege Postası
  • 06.06.2014 - 13:35
Çam Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun dördüncü maddesine, “Hiçbir işçi, işveren ya da alt işveren tarafından, siyasi bir partinin mitingine toplu halde götürülemez. Bu konuda teşvik ya da müeyyide uygulayamaz. Aksi davranışın tespitinde, her bir işçi için 20 bin TL idari para cezası uygulanır” fıkrasının eklenmesini teklif etti. Ancak teklif reddedildi. 

Musa Çam, "Soma'da yaşanan ve Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen maden faciasının ardından yaşanan gelişmeler hepimizi bir kez daha hayrete düşürmektedir. Bu süreçte AKP iktidarının ve yerel temsilcilerinin acımasız yüzü bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Soma’da maden ocaklarında çalışan işçilerin, eşi AKP’den aday olan Genel Müdür tarafından sırf iktidara ve başbakana, tabiri caizse yağ çekmek adına baretleri ile zorla mitinglere götürüldükleri bilinmektedir. Gitmeyen işçiler ise cezalandırılmakla tehdit edilmişlerdir. CHP olarak bu konuda ileride yaşanacak başka olumsuzlukların önlenmesi adına Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Komisyon Başkanlığı’na bir önerge sunduk. Ekte iletmiş olduğumuz önergede de görüleceği üzere talebimiz AKP Milletvekilleri tarafından reddedilmiştir. Bu önemli konudaki değerlendirmeleri kamuoyunun takdirine bırakıyor, yaşanan felakette hayatını kaybeden işçilerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.