Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oktay Vural İzmir programına hızlı başladı

Oktay Vural İzmir programına hızlı başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye genelinde gerçekleştireceği farklı yerlerdeki dokuz mitingin yerleri ve isimleri belli olurken, 20 Nisan’da İzmir’de gerçekleştirilecek mitingin isminin ‘Bayrak Mitingi’ olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, kentte geçtiğimiz 9 Eylül töreni öncesi yaşanan ‘bayrak’ krizi üzerinden hükümete gönderme yaparken İzmirlilere seslendi ve, “İzmirliler işgalde de direndi kendisini vatandaş olmaktan çıkartıp kul yapmaya çalışanlara da direnir” dedi. Vural, İzmir’in ekonomide yaşadığı gerilemeye ve kentte artan hava kirliliğine dikkat çekti ülke gündemindeki ulusçuluk tartışmalarına değindi, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın sözlerine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 15.02.2013 - 16:25

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Üç günlük programı kapsamında İzmir’de ilçelerde ziyaretlerde bulunacak olan Vural, ziyaret ettiği İl Başkanı Necat Karataş’la birlikte basının karşınsa geçti, ülke ve kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP’nin 9 bölgede yapacağı mitinglerden İzmir ayağının Nisan ayında yapılacağı ve isminin Bayrak Mitingi olacağını açıklayan Vural, İzmir’in ekonomide yaşadığı gerilemeye ve kentte artan hava kirliliğine dikkat çekti. İzmir özelinde yaptığı açıklamalardan sonra Vural, konuşmasını ulusçuluk tartışmaları, İmralı sürecine ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın 'Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler bu ülkenin sahipleri değilsiniz” sözleri sonrası yaşananlara getirdi.

 İZMİR’DE NİSAN’DA BAYRAK MİTİNGİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye genelinde gerçekleştireceği farklı yerlerdeki dokuz mitingin yerleri ve isimleri belli olurken, 20 Nisan’da İzmir’de gerçekleştirilecek mitingin isminin ‘Bayrak Mitingi’ olduğunu söyleyen Vural,  kentte geçtiğimiz 9 Eylül töreni öncesi  yaşanan ‘bayrak’ krizi üzerinden hükümete gönderme yaparken İzmirlilere seslendi ve şunları söyledi;  İzmir’de Bayrak Mitingi’ni düzenleyeceğiz.  9 Eylül’de İzmir’de bayrağı diktik… O bayrağın yeniden dikilmesine izin vermeyen AKP’ye karşı Şerafettin Yüzbaşı’nın diktiği o bayrağa İzmirliler sahip çıktı. Herkesi bayrağa sahip çıkmaya bir kez daha davet ediyorum. İzmirlilere faşist dediler.İzmirlileri  üzdüler. İzmirliler işgalde de direndi kendisini vatandaş olmaktan çıkartıp kul yapmaya çalışanlara da direnir.Bugün zihinlerde işgal ediliyor. İzmirlileri yine direnmeye davet ediyoruz. En büyük yenilgi zihinlerdeki yenilgidir. Bu milletin tarihinden kardeşliğinden kültüründen rahatsız olanlar bilmelidir ki kardeşlik galip gelecek”   Mart sonunda Bursa’da başlayacak Kuruluş Mitingi ile başlayacak start İzmir’le devam edecek, sonra sırasıyla  Adana Vatan Mitingi,  Erzurum Birlik Mitingi, Konya Türkçe Mitingi, Elazığ Kardeşlik Mitingi, İstanbul Demokrasi Mitingi, Samsun Kurtuluş Mitingi, Ankara Türkiye Mitingi yapılacak.

İZMİR ÜRETİM MERKEZİ OLMAKTAN ÇIKTI

Konuşmasında İzmir’in ekonomide rekabet gücünü kaybettiğini ve tarımda gerilemesine dikkat çeken Vural, “Görünen o ki İzmir ekonomisi İstanbul ve Bursa arkasında kalıyor. Yeni bir cazibe alanı oluşmuş değil İzmir’de... Çok fazla göç alıyor ama işsizlik artıyor. İzmir geriye gitmekte. 2002 yılında ihracat fazlası veren kent ithalat fazlası vermeye başladı. İzmir üretim merkezi olmaktan çıktı.İzmir ekonomisi, gerekli refahı oluşturmuyor. Tarım çöktü. Maliyetin arttığı tarımda, pamuğun incirin üzümün merkezi İzmir maalesef bir daralma ekonomisine girdi. Sayaçlarla ilgili  kanun kabul edildi. Ölçüm cihazları yerleştirilecek sonrada para toplanacak Kuyulara cihazları koyacaklar sonrada su başına para alacaklar. Siz bu çiftçilerin girdilerinin maliyetini Avrupa ülkeleri düzeyine getirdiniz m? Tarımdan kaçış artacak. İzmir’de pamuk üretemeyeceğiz Başka yerlerden ithal edeceğiz” dedi.

“İZMİR’DE KİRLİ HAVA SOLUYORUZ ÇÜNKÜ…”

2003’ten sonra İzmir’de hava kirliliğinin artış gösterdiğine dikkat çeken Vural, “İzmir’de Avrupa  Birliği sınırının iki katında partikül madde soluyoruz. Kükürtdioksit oranları da yüksek. Bu trend nerden kaynaklandı. Dağıtılan kalitesiz kömürler sebep oluyor. Ege’nin bir çok yerinde aynı sıkıntı var. Vatandaşı iki torba kömüre muhtaç edenler vatandaşın kirli hava solumasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

BMC SADECE İZMİR’İN DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ

İzmir’in en önemli firmalarından biri olan BMC’nin yaşadığı duruma değinen Vural şunları söyledi; “BMC İzmir için çok önemli. İzmir’de üretim yapan merkezler artık başka illere kaçıyor. BMC sadece İzmir’in sorunu değil, Türk ekonomisi için önemli. BMC’nin sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerek. Gerekli görüşmeler yaptım. Ümitliyim. 10 aydır maaş alamayan vatandaşlarımız işçin olumlu gelişmeler olacağına dair bilgiler aldım.BMC Türkiye’nin rekabet gücüdür. Bu tip kurumların rekabet gücünü artırarak ekonomik gelişme sağlanır. BMC yaşamalı ve yaşatmalıyız. BMC’de o işçileri yaşatmalı.Finansman sıkıntısı var ancak yakın zamanda enjeksiyonla çözülebileceği ifade ediliyor”  

İzmir özelinde yaptığı açıklamalardan sonra Vural konuşmasını ulusçuluk  tartışmaları, İmralı süreci ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın 'Kafkaslardan, Balkanlardan gelenler bu ülkenin sahipleri değilsiniz” sözlerine getirdi.



İZMİR’DEKİ MUTABAKAT MİLLİ MUTABAKATTIR

 Bu ülkeye Balkanlar’dan ve Kafkaslar’dan gelenlerin ülkenin birlik ve beraberliği için çimento olduğunu ifade eden Vural, “ Türkiye’nin içine huzursuzluk ekmek istiyorlar. Balkanlardan gelenlerin vatanı burası. Doğu ve Güneydağu Anadolu’dan gelenlerle birlikte yaşadıkları bir kent İzmir...İzmir ailesinin içine huzursuzluk sokuluyor. Kullanılan dil ayrıştırıcı ve bölücüdür. Uyarıyorum AKP’yi ve BDP’yi… Bu dilden vazgeçin. Fitne fesattan vazgeçin. Anayasaya yazıp çizmekle bu milletin milli kimliği oluşmadı. Tarihi ve kültürel gelişmelerle bu kimlik oluştu. Türk milletinin kimliği siyasi terzilerin eliyle kırpılamaz. Bu kimliği parçalamak atomu parçalamak gibidir.Herkes haddini bilecek. Bu millet sana kimliğini değiştirmek için oy vermedi. İzmir’deki mutabakat milli mutabakattır. İzmir’de vatanın her köşesinden insanlar huzur içinde yaşıyorsa bu insanların içine fitne fesat sokmak ihanettir.Millete ötenazi teklif ediyorlar. Tarihinden kökünden kimliğinden egemenliğinden uzaklaşmasını istiyorlar” dedi

“ŞARK MESELESİ YENİDEN HORTLADI”

“ Türk milletinin sosyolojik kültürel ve tarihi varlığına açılmış bir savaş vardır” diyen  Vural, kimsenin milletin tarihiyle ve kültürüyle oynama hakkı olmadığını ifade etti şunları söyledi; “Gelinen noktada oynana oyunlarla AKP tuzağa düşmüştür.  PKK’yla mücadele etmek yerine özerklik taleplerinin önünü açmıştır. PKK vuruyor Barzani koruyor AKP Kürdistan’ı kuruyor.Kimlik tartışması çıkarıyor birlik dili kullanmıyorsanız tarihin bize bugünlere kadar getirdiği değerlerden uzaklaşıyorsanız, o zaman bu coğrafyayı vatan yapan birliktende uzaklaşıyorsunuzdur. Oynanan oyun kötüdür. Şark meselesi yeniden hortlatıldı.AKP, PKK, BDP ve  KCK arasında derin bir koalisyon var ve  milleti derin bir girdaba sokuyorlar”



ELE VERİYOR TALKINI KENDİ YUTUYOR SALKIMI

Gelinen noktada bölücülük propagandasının serbest bırakıldığını ve sürecin hazmettire hazmettire ilerlediğini ifade eden Vural,Başbakan’ı hedef aldığı konuşmasında  “  Bugün utanmadan ‘terörle mücadele etmiyorsun’ diye AB’ye sitem ediyor. Terörle mücadele etmeyen Başbakan bu konuda şikayet ediyor. PKK’ya dil uzatmayan Başbakan sanki mücadele ediyormuş gibi gözüküyor. Ele veriyor talkını kendi yutuyor salkımı…” diye konuştu.

SAVAŞAN: BİZ VATANA BAYRAĞA SAHİP ÇIKMAYA GELDİK

İzmir Balkan Dernekleri  Federasyonları Başkanı Vahap Savaşan ise, “ Kim vatanımız bölmeye kalkarsa canımızın pahasına mücadele edeceğiz. Biz istiyoruz ki Misak-ı Milli sınırları içinde kardeşçe yaşayalım.Yurtta sulh cihanda sulh sözünü benimsiyoruz. Bizi birileri dışlamaya çalışıyor. Biz bu bayraktan vatandan dışlanmaya gelmedik. Biz vatana bayrağa sahip çıkmaya geldik. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.