Rektör Ersoy: Üniversite sanayi işbirliği bilimsel ve ekonomik açıdan önemli
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversite-sanayi işbirliğinin hem bilimsel hem de ekonomik açıdan önemli bir hamle olduğunu belirtti.Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, kentin önemli işadamlarını ve bürokratlarını...
- Ege Postası
- 25.06.2013 - 13:05
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, kentin önemli işadamlarını ve bürokratlarını ağırladı. Adana BTÜ Yeşiloba Yerleşkesi’nde yapılan toplantıda üniversitenin katettiği yol ve gelecek planları anlatıldı.
Toplantıya Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Genel Sekreter Osman Arık’ın yanı sıra Adana Defterdarı Tamer Utkucu, iş adamlarından Tarkan Kulak, Şaban Üçgül, Hacı Mehmet Pamuk, Bekir Kerim Aydoğdu, Ramazan Saygılı, İsrafil Uçurum, Hacı Nazım Turgut, İzzet Öksüzkaya, Hasan Coşkun, Duran Başdoğan, Kadriye Güzel ve Ali Karakuş katıldı.
Toplantı Rektör Ersoy’un açılış konuşması ve sunumuyla başladı. Prof. Dr. Ersoy yaptığı sunumda işadamlarına üniversitenin misyonunu, vizyonunu, hedeflerini ve üniversiteyi tercih sebebi yapacak farklılıkları anlattı. Özellikle uygulamalı eğitim ve etkin staj gibi konulara vurgu yapan Ersoy, üniversite-sanayi işbirliğinin hem bilimsel hem de ekonomik açıdan önemli bir hamle olduğunu belirtti.
Üniversiteye bağlı Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevini de yürüten Rektör Yardımcısı Ahmet Fazıl Özsoylu, merkezin çalışmaları hakkında bir bilgilendirme konuşması yaptı. Özsoylu, sektörlere nitelikli ara eleman yetiştirdiklerini, Adana’ya yönelik çalışmaların sürekli olacağını söyledi. Bu tür projelerin üniversite ve kentin kaynaşması açısından önemine vurgu yapan Prof. Dr. Özsoylu, hedeflerinin hem işsizliğe karşı mücadeleye destek vermek, hem de sektörün ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirtti.
Özsoylu’nun ardından söz alan BTÜ Genel Sekreteri Osman Arık, açılacak bölümler ve kontenjanlar hakkında iş adamlarını bilgilendirdi. Arık, “ Önümüzdeki akademik yılda elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği ve yönetim bilişim sistemleri bölümlerine öğrenci alacağız. Her bölüme 20 öğrenci artı beş yabancı uyruklu öğrenci alınacak. Bir sonraki eğitim-öğretim yılında tüm aktif birimlerimize öğrenci almayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Arık’ın sözlerinin ardından toplantı, karşılıklı fikir alışverişi yapılarak devam etti. Katılımcılar, üniversite ile ilgili merak ettikleri konular hakkında Ersoy’dan, Özsoylu’dan ve Arık’tan bilgi aldılar.
Yorum Yazın