Dolar 34,1577
%0.06
Euro 38,0316
%0.31
Altın 2.887,900
%0.09
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şırnak’ta izinsiz gösteriye polis müdahale etti

Şırnak’ta izinsiz gösteriye polis müdahale etti

Şırnak’ta PKK’nın 29. yıl dönümünü kutlama bahanesiyle sokaklarda izinsiz gösteri düzenleyen eylemcilere polis müdahale etti. Şırnak'ta PKK'nın 29 yıl önce başlattığı silahlı eylemin yıldönümü için BDP tarafından miting düzenlendi....

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 01:04
Şırnak’ta PKK’nın 29. yıl dönümünü kutlama bahanesiyle sokaklarda izinsiz gösteri düzenleyen eylemcilere polis müdahale etti.

Şırnak'ta PKK'nın 29 yıl önce başlattığı silahlı eylemin yıldönümü için BDP tarafından miting düzenlendi. Mitingde havai fişekler atıp meşaleli yürüyüşe geçti. Polis, gösterinin izinsiz olduğunu ifade etmesine rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Yüzleri maskeli olan bir grup polislere taş, havai fişek, molotof kokteyli bombalarıyla saldırdı.

Polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçan göstericiler, Gündoğdu Mahallesi Uludere Caddesi Ömer Kabak Meydanı’na yakın yerlere PKK bayrağı ve Abdullah Öcalan posterleri astı. Polislerin olaya müdahale etmemesi için göstericiler bir traktörü yol ortasına getirip park etti. Kentte izinsiz olaylar devam ederken, bir grup göstericilerin Cudi Dağı eteklerine gidip havai fişek kutlaması yaptı.

Öte yandan, Şırnak’ın Cizre İlçesinde de izinsiz gösteri yapan eylemciler, İdil Caddesi, Nusaybin Caddesi, Yafes Mahallesi’nde yollara barikat kurup lastik yaktı. Yoldan geçen araçlara da zarar veren eylemciler, olay yerine gelen polis araçlarına taş, havai fişek, molotof bombası ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Olaylara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale eden güvenlik güçleri, grubu dağıttı. Sokak başlarında nöbet tutan polis ekipleri, güvenliği üst seviyeye çıkarttı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.