Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sivas'ta mali destek alan projelerle sözleşme imzalandı

Sivas'ta mali destek alan projelerle sözleşme imzalandı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından yürütülen 2012 yılı mali destek programları çerçevesinde, ajansa sunulan projelerden 6'sının sahipleriyle sözleşme imzalandı. Valilikte düzenlenen törende konuşan Vali Zübeyir Kemelek, ORAN’ın...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 17:12
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından yürütülen 2012 yılı mali destek programları çerçevesinde, ajansa sunulan projelerden 6'sının sahipleriyle sözleşme imzalandı.

Valilikte düzenlenen törende konuşan Vali Zübeyir Kemelek, ORAN’ın sadece kar amacı gütmeyen kurumlara değil sanayi ve ticaret kuruluşları ile şahıs projelerini de değerlendirmeye tabi tuttuğunu ve yüksek puan alanların mali destekten faydalandığını söyledi. Projelerin devamlılığının önemine dikkat çeken Vali Kemelek, geçtiğimiz yıllarda destek alan projelerin devam edip etmediğinin takip edildiğini, az bir destekle düzlüğe çıkan kuruluşlar olduğunu vurguladı.

ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ise Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2012 yılı mali destek programları çerçevesinde ajansa sunulan proje başvurularının değerlendirilmesi sonucunda bölgede 'Gelişen Sektörlerde Rekabetçi KOBİ’ler' kapsamında 63, 'Tarımla Gelen Kalkınma' mali destek programı kapsamında da 17 olmak üzere toplam 80 proje sahibinin yaklaşık 20 bin TL tutarında destek sözleşmesi imzalamaya hak kazandığını açıkladı.

Mustafa Palancıoğlu, bu kapsamda Sivas’tan mali destek almaya hak kazanan 17 KOBİ ve 6 kar amacı gütmeyen kurum projesi olduğunu dile getirdi. Palancıoğlu, mali destek programları kapsamında ajansla sözleşme imzalayan yararlanıcılara proje uygulama sürecine yönelik eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 'Tarımla Gelen Kalkınma' mali destek programı kapsamında başarılı bulunan proje sahipleriyle imza töreni düzenlendi. Törene katılan İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Suşehri ve Yıldızeli Belediyesi ile Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ile sözleşme imzalandı.

Kar amacı gütmeyen kurumlar bazında İl Özel İdaresi 'Güneş Panelleri ile Enerji Üretimi', Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) 'Veterinerlik Fakültesi Laboratuvar ve Klinik Alt Yapısının Güçlendirilmesi', Ticaret ve Sanayi Odası, 'Yöremizin Ulusal Markaları', Suşehri Belediyesi 'Uzun Süren Tazelik İçin Ürün Depolama Sistemi', Yıldızeli Belediyesi 'Hayvan Pazarı' ve Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü 'Teknoloji Transferi İle Sivas Gıda Kontrol Laboratuvarı Altyapısının Güçlendirilmesi' adlı projeleri ile mali destek almaya hak kazandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.