Dolar 34,1473
%0.15
Euro 38,0773
%-0.04
Altın 2.882,380
%0.26
Bist-100 9.959,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Thompson: Türkiye, AB’nin her zaman bir parçası olmuştur

Thompson: Türkiye, AB’nin her zaman bir parçası olmuştur

İrlanda Ankara Büyükelçisi Kenneth Thompson, "Türkiye, AB’nin her zaman bir parçası olmuştur ve bizim tarihimize çok büyük etki yapmıştır. Birlik olarak, Türkiye ile uzlaşma ve dayanışmaya önem veriyoruz." dedi. Bazı temaslarda ve...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 15:15
İrlanda Ankara Büyükelçisi Kenneth Thompson, "Türkiye, AB’nin her zaman bir parçası olmuştur ve bizim tarihimize çok büyük etki yapmıştır. Birlik olarak, Türkiye ile uzlaşma ve dayanışmaya önem veriyoruz." dedi.

Bazı temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak için Erzurum’a gelen, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Fransa`nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, İrlanda`nın Ankara Büyükelçisi Kenneth Thompson, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi’ne hayran kaldıklarını belirten büyükelçiler, Türkiye’yi çok önemsediklerini ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini desteklediklerini belirttiler. Üniversite hakkında bilgi veren Koçak, üniversite olarak yaptıkları çalışmalarla zaten Avrupa’nın bir parçası olduklarını, Türkiye’nin AB üyeliğine büyük önem verdiğini ifade etti. Ziyaretten sonra, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Orhan Yavuz Amfisi'nde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen’in moderatörlüğünü yaptığı panele katılan Avrupa Birliği Delegasyon üyeleri, Avrupa Birliği Türkiye İlişkileri üzerine öğrencilere bilgi verdi. Avrupa Birliği'nin bir kurum olmadığına değinen Jean-Maurice Ripert, AB'nin sadece bürokratlardan ibaret olmadığını, Türkiye ile AB müzakere sürecinin uzun ve zor olduğunu, birçok değişimin yaşandığını, olumlu noktalar görmeye başladığını ve Türkiye ile birçok konuda bir arada olduklarını kaydetti.

Konuşmasını Türkçe yapan Fransız Büyükelçi Laurent Bili, Fransa’da değişen cumhurbaşkanından dolayı artık Türkiye’ye bir veto olmadığını ve Fransa’nın tutumunun gün geçtikçe değişeceğini söyledi.

İrlanda`nın Ankara Büyükelçisi Kenneth Thompson da yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Türkiye’de AB heyecanının azalmış olduğunu görsem de Türkiye AB’nin her zaman bir parçası olmuştur ve bizim tarihimize çok büyük etki yapmıştır. Birlik olarak, Türkiye ile uzlaşma ve dayanışmaya önem veriyoruz. Birliğimizin amacı çatışmayı önlemek amacıyla kurulmuştur."



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.