Dolar 32,7525
%-0.25
Euro 35,0851
%-0.54
Altın 2.450,330
%-0.3
Bist-100 10.648,00
%-0.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkçenin Çocukları, Kars'ta coşkuyla karşılandı

Türkçenin Çocukları, Kars'ta coşkuyla karşılandı

Türkçenin ilk konuşulduğu topraklar olan Kars’ta coşkuyla karşılanan Türkçe’nin Çocukları, protokol mensuplarını ziyaret etti. Ardından ise Kars’ın cadde ve sokaklarında, 'Her şey barış için' sloganıyla yürüdü.Uluslararası...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 17:38
Türkçenin ilk konuşulduğu topraklar olan Kars’ta coşkuyla karşılanan Türkçe’nin Çocukları, protokol mensuplarını ziyaret etti. Ardından ise Kars’ın cadde ve sokaklarında, 'Her şey barış için' sloganıyla yürüdü.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Kars ayağı için şehre gelen Türkçenin Çocukları, görkemli bir şekilde karşılandı.

Almanya, Afganistan, Amerika Birleşik Devletleri, Belarus, Endonezya, Güney Afrika, Pakistan, Kırgızistan, Tunus ve Tacikistan'ın aralarında bulunduğu 15 ayrı ülkeden 80 öğrenci ve öğretmenler final öncesi il protokol mensuplarını ziyaret ettikten sonra Kars caddelerinde kortej yürüyüşüne katıldı.

Öğrenciler, gruplar halinde Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ı makamlarında ziyaret etti. Gruplara ayrılan öğrenciler grup sorumlularıyla ilk olarak Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti.

Başkan Bozkuş ile tek tek tanışan öğrenciler, Türkçe şarkılar ve şiirler okudu. Öğrenciler ayrıca Başkan Bozkuş’a bazı gösteriler de yaptı. Başkan Bozkuş’a ülkelerinde ait hediyeler veren öğrencilere, Bozkuş da birer cumhuriyet altını hediye etti.

"TÜRKÇE, DÜNYADA KULLANILAN ORTAK DİL OLACAK"

Başkan Bozkuş, ziyarette yaptığı konuşmada Türkçe Olimpiyatları'nın Türkiye’de yapılmasının, Türkçenin dünyada kullanılan ortak dil olması açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Şu anda Türkçenin 140 ülkede konuşulduğuna dikkat çeken Bozkuş, "Ülkemizin bu gibi organizasyonlara ev sahipliği yapması ile Türkçenin dünyada ortak bir dil olarak kutlanılacağını düşünüyorum. Aynı zamanda Kars’ın Türklerin ilk Anadolu’ya giriş kapısı olması nedeniyle de bu olimpiyatların Kars’ta da düzenlenmesi son derece önemlidir. Bunun onur ve şerefini yaşıyoruz. Türkçenin 140 ülkede konuşulması da son derece önemlidir. Bu da ülkemizin gelişmesi için ciddi anlamda fayda ve katkı sağlayacaktır. Emeği geçenleri de kutluyorum." dedi.

Diğer bir grup ise Kars Valisi Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret eti. Öğrencileri ve grup sorumlularını Vali Konağı'nda eşi Emine Tepe ile karşılayan Vali Tepe de öğrencilerle tek tek tanışarak uzun süre sohbet etti. Vali Tepe’yi ziyaret eden öğrenciler, Türkçe şarkılar söyledi ve şiirler okudu. Bazı öğrenciler de ülkelerine özgü gösteriler yaptı. Öğrenciler daha sonra Vali Tepe’ye hediyeler verdi. Vali Tepe de öğrencilere ve grup sorumlularına çeşitli hediyeler verdi.

"EVRENSEL BARIŞA EN FAZLA İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ"

Burada gazetecilere konuşan Vali Tepe, olimpiyatlarının sloganının 'Evrensel Barışa Doğru' olmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bu olimpiyatlar, çok anlamlı olduğu gibi aynı zamanda da çok iddialı bir etkinliktir. Tüm misafirlerimizi adını Türkçeden alan Kars’ta ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz ve çok güzel bir buluşma yaşayacağız. Türkçe Olimpiyatları'nın bu yıl ki sloganının da 'Evrensel Barışa Doğru' olması da son derece önemlidir. Çünkü evrensel barışa en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemi yaşıyoruz. Ülkemizin etrafında ki coğrafyayı anlatmaya gerek yok. Çünkü dünya coğrafyasının büyük bir bölümünde ciddi anlamda barışa, kardeşliğe ve diyaloğa ihtiyaç var. Bu nedenle Kars’ta bulunan misafirlerimiz de bu birlikteliğin ve ihtiyaçların bir sonucu olarak bizlerle beraberler. İnşallah hep beraber bu sloganın içini doldurarak bu güzel dünyada kardeşçe ve birlikte yaşama imkanına kavuşuruz." dedi.

HER ŞEY BARIŞ İÇİN

Kars caddelerinde kortej yürüyüşü, olimpiyat kafilesi ziyaretlerin ardından Kazım Paşa ve Faikbey caddelerinde kortej yürüyüşüne katıldı. Bütün öğrencilerin ülke kıyafetleri ve bayraklarıyla katıldıkları kortej yürüyüşü sırasında sık sık Türkçe 'Her Şey Barış İçin' ve 'Evrensel Barışa Doğru' sloganları attılar. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde son bulan kortej yürüyüşüne Karslılar da yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler daha sonra kaldıkları otellere geçerek bu akşam Kars Şehir Stadyumu'ndaki final için beklemeye koyuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.