Dolar 34,2953
%0.38
Euro 37,5101
%-0.03
Altın 2.908,400
%0.66
Bist-100 9.021,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye Barolar Birliği'nin 8. Başkanı Metin Feyzioğlu oldu

Türkiye Barolar Birliği'nin 8. Başkanı Metin Feyzioğlu oldu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 32. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi yapıldı. Seçimde, TBB mevcut başkanı Vedat Ahsen Coşar, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ile eski İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu yarıştı. TBB'nin...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 18:42
Türkiye Barolar Birliği (TBB) 32. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi yapıldı. Seçimde, TBB mevcut başkanı Vedat Ahsen Coşar, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ile eski İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu yarıştı. TBB'nin 8. başkanlığına, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, 209 oy alarak seçildi. Diğer iki adaydan Coşar 159 oy alırken, Kolcuoğlu ise 68 oyda kaldı.

TBB'nin 32. Olağan Genel Kurulu, Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yapılan başkanlık seçiminde Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, 209 delegenin oyunu alarak başkan oldu. Mevcut TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar 159, eski İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu ise 68 oy aldı. 446 delegenin oy kullandığı seçimde, 10 oy geçersiz sayıldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Ahsen Coşar, Feyzioğlu'nu tebrik etti. Feyzioğlu, Coşar ve Kolcuoğlu, daha sonra kürsüye çıkarak delegeleri birlikte selamladı. Seçim sonuçlarının ardından Feyzioğlu'nu ilk kutlayanlardan biri de İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş oldu. El sıkışan üç baro başkanı basın mensuplarına poz verdi.

Teşekkür konuşması yapan yeni TBB Başkanı Feyzioğlu, bu sonuçla TBB'nin ve baroların kazandığını ifade etti. Coşar için 'Çok kıymetli başkanım'; Kolcuoğlu için de 'üstadım' ifadesini kullanan Feyzioğlu, destekleyen ve desteklemeyen tüm meslektaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Pazartesi günü yeni bir dönem başlayacağını dile getiren Feyzioğlu, hep birlikte el ele, omuz omuza yepyeni bir dönem başlatacaklarını vurguladı. Tüm barolara, aynı uzaklıkta değil aynı yakınlıkta olacağı sözünü veren Feyzioğlu, hiçbir avukatın hakkının ihlali ve hukukun üstünlüğüne aykırı hiçbir uygulamaya TBB'nin suskun kalmayacağını kaydetti. Feyzioğlu, "Nerede bir meslektaşımızın bir hakkı ihlal edilirse, orada doğrudan doğruya biz olacağız." dedi.

TBB'den ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada ise Feyzioğlu, seçim sonucunda Türkiye'nin kazandığını belirterek, seçimde yaşanan bazı kırgınlıkları gidereceklerini ve 80 bin avukatın hakkını savunacaklarını vurguladı. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceklerini anlatan Feyzioğlu, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeyeceklerini belirtti. Feyzioğlu, Barolar Birliği olarak boyunlarını değil ellerini uzatacaklarının altını çizdi.

Türkiye Barolar Birliği başkanlığına seçilen Metin Feyzioğlu, Ergenekon davasına karşıt tutumuyla bilinen bir isim. Feyzioğlu, Ergenekon ve Balyoz davalarına yönelik yaptığı eleştirilerle gündeme geldi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.