Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Uyuşturucu kullanan ünlüler, tedavi olup ekrana çıkmalı’

‘Uyuşturucu kullanan ünlüler, tedavi olup ekrana çıkmalı’

Gazeteci yazar Bilal Özcan, uyuşturucu kullanan ünlülerin ekranlardan uzak tutulması gerektiğini belirterek, “Haftada 60 bin lira gelir elde eden Kenan İmirzalioğlu’na özenmeyen, örnek almayan genç sayısı nadirdir. Onun için bu ve bu gibi...

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 15:24
Gazeteci yazar Bilal Özcan, uyuşturucu kullanan ünlülerin ekranlardan uzak tutulması gerektiğini belirterek, “Haftada 60 bin lira gelir elde eden Kenan İmirzalioğlu’na özenmeyen, örnek almayan genç sayısı nadirdir. Onun için bu ve bu gibi isimler, eğer uyuşturu kullanıyorsa tedavi olup ekranlara çıkmalıdır.” dedi.


İstanbul merkezli 4 ilde torbacıları hedef alan uyuşturucu operasyonu ünlü isimlere uzandı. Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Nehir Erdoğan, Ersin Korkut ve Sarp Apak'ın da bulunduğu 25 sanatçı gözaltına alındı. Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk olan Bugün Yazarı Bilal Özcan, bu gözaltıları yorumladı.

Özcan, uyuşturucu operasyonunda adı geçen isimler arasında Türkiye’nin önde gelen oyuncuların bulunduğunu vurgularken,”Oyuncular rol model olarak alınıyor, milyonlarca hayranları var. Bu isimlerin uyuşturucu ile bağlantılı olarak gözaltına alınmaları, yargı karşısına çıkacak olmaları çok önemli; toplum ahlakı ile örf ve adetlerimiz adına.” ifadelerini kullandı.


Özcan, beğenilen bu isimlerin gençlere kötü örnek olduğundan yakındı. Ünlülerin uyuşturucu kullanması halinde daha ağır müeyyideler uygulanmasını savundu. Rol model olarak ayrı sorumlulukları olan bu isimlerin tedavi olduklarına dair bir belgeleri olana kadar ekranlardan uzak tutulmasını önerdi. Bilal Özcan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kanalı ile yapılacak bir uygulama ile isim ne olursa olsun uyuşturucu kullanıyorsa ekranlardan uzak kalması gerektiğine işaret etti. İlave olarak “Haftada 60 bin lira gelir elde eden Kenan İmirzalioğlu’na özenmeyen, örnek almayan genç sayısı nadir. Onun için bu ve bu gibi isimler, eğer uyuşturu kullanıyorsa tedavi olup ekranlara çıkmalıdır.” dedi.

Özcan, uyuşturucu operasyonunu Gezi Parkı olaylarına bağlamanın saçma olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.