Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzmanından Ramazan sonrası beslenme uyarısı

Uzmanından Ramazan sonrası beslenme uyarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Dilek Ongan, Ramazan ayı sonrası için önemli beslenme önerilerinde bulundu. Uzmanından Ramazan sonrası uyarısı

  • Ege Postası
  • 16.07.2015 - 11:39

Geleneksel Bayram ikramlarının enerji ve yağ içeriği yüksek, kan şekerini hızla arttıran tatlılar ve hamur işlerinden oluştuğunu ifade eden Yrd.Doç.Dr.Dilek Ongan, “Bu ikramlardan az miktarda yemek, sütlü ve meyve tatlıları tüketmek, çikolata-şeker yerine kuru kayısı, kuru incir vb kuru meyve tercih etmek en doğru seçimdir" diye konuştu.

Ramazan Bayramı ile birlikte Ramazan öncesi yeme düzenine geri dönmek, kahvaltı öğününü atlamamak, Ramazan boyunca yapılan sahuru gece yemek şekline dönüştürmemek gerektiğini belirten Yrd. Doç.Dr. Ongan, “Güne kahvaltı ile başlanmalı ve öğün atlanmamalıdır. Kahvaltıda peynir veya yumurta, domates, salatalık, yeşilbiber, maydanoz, taze meyve ile tam tahıllı ekmek tüketerek güne sağlıklı başlanabilir. Gün içerisinde ikram edilen tatlılardan tüketileceği için kahvaltıda bal/reçel/pekmez vb. şekerli yiyecekler ile günlük şeker ve enerji alımını arttırmamak gerekir" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.