Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yelekli, çalışan gazetecileri unutmadı

Yelekli, çalışan gazetecileri unutmadı

CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçilerini ağırladı. Salepçioğlu Kahve Diyarı’nda İzmir’in yerel ve ulusal basın kuruluşlarında çalışan muhabirlerle buluşan Yelekli, “Gazetecilerin tutuklanmadığı, çalışma koşullarının iyileştirildiği bir ülke özlemini çekiyoruz. 10 Ocak’ı gerçekten kutlamak istiyorsak hep beraber bunun için mücadele etmeliyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2014 - 10:53
İZMİR- Yelekli, Türkiye cezaevlerinde hala 60 kadar gazetecinin tutuklu olduğunu belirterek, “Gerçeğin peşinde koşan gazeteciler, bu gerçeğin karşılığın canı ve özgürlüğü ile ödeyebiliyor. Daha düne kadar Milliyet Muhabiri Bünyamin Aygün’ün Suriye’deki esaretine tanık olduk. Yıllardır hakim karşısına çıkan ve hala dosyaları politik nedenlerle sonuçlanmayan gazeteciler de ayrı bir konu” diye konuştu.

KAZANIMLAR GASP EDİLDİ
Yelekli, 1961 yılında elde edilen kazanımların zamanla gasp edildiğini vurgulayarak, “1961 yılında yeni anayasanın çalışma hayatına kattığı görece ilerici adımlar, basın emekçilerine de yansıdı. Bu özgürlük ortamı maalesef darbelerle tırpanlandı ve toplumsal kalkınmaya darbe vuruldu. Gazeteciler için de durum aynı oldu. Gazeteciler, bir meslek grubu olarak faili meçhul cinayetlere kurban giderek ayrı bir bedel ödedi.
Söz ettiğimiz bu sorunlar gazetecilik mesleğinin icrası konusunda karşımıza sistemin anti-demokratik yapısını çıkarıyor. Gazetecilerin uğradığı baskı ve haksızlıkların sona ermesi için gerçekten sosyal demokrat bir anlayışın Türkiye’yi yönetmesi gerekir. Gazetecilere geçtiğimiz yıl yıpranma hakkının iade edilmesi önemli bir adımdır; ancak bunun bir sistem ve demokrasi sorunu olduğunu unutmamak gerekir” sözlerine yer verdi.

SİZLER DOSTLARIMSINIZ

İzmir’deki basın çalışanları ile her zaman dostane bir ilişki içinde olduğunun altını çizen Yelekli, “Biliyorsunuz önümüzde bir yerel seçim var. Şahsımda CHP adına Güzelbahçe’de aday adayıyım. Aday adaylığım sürecinde basın emekçisi arkadaşların gerçekten büyük bir desteğini gördüm. Bunun için hepinize çok teşekkür ederim. Sizlerle sadece bir seçim sürecinde değil; İzmir’de siyaset yürüttüğüm günden bu yana birlikteyim. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki, sizler benim için gazeteciden çok kardeşlerim ve dostlarımsınız” açıklamasını yaptı.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Güzelbahçe’de belediye başkanı olması durumunda basın emekçilerine özel bir önem vereceğini anlatan Yelekli, şöyle konuştu:
“Partimin beni aday göstermesi durumunda belediye başkanlığına seçildiğimde, basın kuruluşları ve basın emekçileri ile önemli projelere imza atacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Öncelikle ilçemizde yapılacak geniş bir kültür sanat festivali düzenleyeceğiz. Festivalimizde basın özendirme yarışması da yer alacak. Gazetecilerin objektif bir şekilde hizmetlerimize yönelik yazdıkları bu alanlarda değerlendirilecek. Hepinize buraya geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Cezaevlerinde tek gazetecinin dahi tutuklu olmadığı, gazetecilerin yazdıklarından ötürü adliye koridorlarında olmadığı bir Türkiye umuduyla sizleri selamlıyorum.”
Yelekli’nin ardından toplantıya katılan gazeteciler, yaşadıkları sorunlarla ilgili görüş belirtiler. Yelekli, toplantıda konuklara Güldal Mumcu’nun Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili süreci anlatan “İçimden Geçen Zaman” adlı kitabını hediye etti. Toplantı sonunda muhabirler ve Yelekli hatıra fotoğrafı çekti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.