Dolar 34,1104
%-0.07
Euro 37,9512
%0.1
Altın 2.884,410
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yenimahalle’de öğrenci evi gün sayıyor

Yenimahalle’de öğrenci evi gün sayıyor

Ankara Yenimahalle Belediyesi ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) işbirliği ile yaptırılan öğrenci evi inşaatında sona yaklaşıldı. TMMOB’un Kurucu Başkanı Teoman Öztürk’ün ölüm yıl dönümü olan 11 Temmuz 2012’de...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 13:45
Ankara Yenimahalle Belediyesi ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) işbirliği ile yaptırılan öğrenci evi inşaatında sona yaklaşıldı.

TMMOB’un Kurucu Başkanı Teoman Öztürk’ün ölüm yıl dönümü olan 11 Temmuz 2012’de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde temeli atılan sosyal tesis, barınma sorunu olan üniversite öğrencileri için önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Yaklaşık 14 bin metre kare alan üzerine kurulan ve 350 öğrencinin konaklama imkanı bulacağı sosyal tesiste, yatak odaları okuma salonları, konferans salonu ve spor salonu bulunuyor. 40 işçi, 3 mühendis ve bir iş güvenliği uzmanının çalıştığı sosyal tesisin açılışının önümüzdeki aylarda yapılması planlanıyor.

Tesisi gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara’da öğrencilere yönelik sosyal tesislerin yetersiz olduğunu belirterek, bu tesisin diğer belediyeler ile demokratik kitle örgütlerine örnek olması temennisinde bulundu. Yaşar, ”Burada yapılan sosyal tesis, bizim Yenimahalle’de övünebileceğimiz önemli eserlerimizden birisidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitimlerini tamamlayabileceği bir alan kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Umarım bu tesis diğer demokratik kitle örgütleri ve belediyelere de örnek olur. Ülkemizde bulunan yurt sorununu böylece çözmüş oluruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.