Dolar 34,0895
%0.22
Euro 38,1027
%0.12
Altın 2.842,390
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'da bir yol daha açılıyor

Yıldırım'da bir yol daha açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 Eylül Bulvarı ile Vatan Caddesi’ni birbirine bağlayan Köklü Cadde üzerinde kalan binalardan kamulaştırılan 5’nin yıkımını başlattı. Daha önce yol genişletme ve tretuvar düzenlemeleriyle Vişne Caddesi’ni...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 17:38
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 Eylül Bulvarı ile Vatan Caddesi’ni birbirine bağlayan Köklü Cadde üzerinde kalan binalardan kamulaştırılan 5’nin yıkımını başlattı. Daha önce yol genişletme ve tretuvar düzenlemeleriyle Vişne Caddesi’ni Yıldırım’a kazandırdıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 5 binanın yıkılmasıyla yaklaşık 650 metrelik bir yol açılacağını belirterek, köklü cadde üzerindeki çalışmaların etap etap süreceğini söyledi.

    Planlar üzerinde 11 Eylül Bulvarı ile Vatan Caddesi’ni birbirine bağlayan ancak uygulamada üzerinde evlerin bulunduğu Köklü Caddesi'nde yol üzerinde kalan biraların kamulaştırma çalışmalarına hız verildi. Kamulaştırması tamamlanan 5 binanın yıkımına da hemen başlandı. Yıkım çalışmalarını Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte yerinde izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, planlarda olup da, uygulamada bulunmayan yolların açılması için bu dönem yoğun bir çaba harcadıklarını söyledi.

    Kamulaştırılan 5 binanın yıkıldığı Köklü Cadde’nin de Yunusemre, Vatan, Duaçınarı ve Kazım Karabekir Mahallesi'nin yükünü alacak önemli bir cadde olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bu caddenin açılması yönünde bölge halkının yoğun bir talebi vardı. Biz de hemen Köklü Cadde’yi kamulaştırma programına aldık ve kamulaştırması biten 5 binanın yıkımını yapıyoruz. Bu yıkımlarla 650 metre uzunluğunda bir yol ortaya çıkmış olacak. Ekiplerimiz yıkımın ardından yol düzenleme çalışmalarını hemen başlatacak. 11 Eylül Bulvarı ile Vatan Caddesi’ni birbirine bağlayan bu önemli arter üzerindeki çalışmalarımız etap etap devam edecek." dedi.

    Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de ana arterlerin ulaşımın can damarları olduğunu belirterek, hem kendilerinin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla Yıldırım’da ulaşım konusunda önemli mesafe kat ettiklerini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.