Dolar 34,1227
%-0.04
Euro 38,1073
%0.51
Altın 2.906,910
%0.75
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan Kocaoğlu'na gönderme:İşini doğru yapsın

Yıldırım'dan Kocaoğlu'na gönderme:İşini doğru yapsın

Kültürpark’ta TRT Çocuk tarafından gerçekleştirilen Çocuk Ülkesini gezen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kkent gündemiyle ilgili sorulara cevap verdi. İZELMAN’da yaşanan ihale krizi ile ilgili, " Ben yanlış hatırlamıyorsam, belediye başkanı’ ben taşeronu İzmir’de bitirdim’ demişti. Demek ki bitmemiş. İzmirlilere doğruyu söylememiş" diyen Yıldırım, "Büyükşehir Belediyesi’nin keşif artışı talebinin Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını belirterek, “O iş tamam. Cumhurbaşkanına imzaya gönderdik. O da bugün yarın onaylar" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 17:50
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir’e sürpriz bir ziyaret düzenledi. Hafta sonu AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın ‘Karınca modeli’ çalışması kapsamında İzmir’e gelecek olan Bakan Yıldırım, 23 Nisan’ı da İzmir’de geçirdi. Yarım günlük İzmir mesaisinde  Yıldırım, Kültürpark’ta TRT Çocuk tarafından gerçekleştirilen Çocuk Ülkesini gezdi. Çocuklarla zaman geçiren Yıldırım, langırt oynadı basket potasına atış attı. Çizgi film kahramanlarının maskotları ile fotoğraf çektiren Yıldırım, programının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“KOCAOĞLU İŞİNİ DOĞRU YAPISIN”
Bir basın mensubunun, “İZELMAN’da yaşanan ihale krizi nedeniyle 650 işçi işsiz kalma tehlikesi yaşıyor. İhalelerin belediye şirketlerine ihalesi verilmesi konusunda temenni kararı alıp, TBMM’ye gönderdi. Bu konuda ne diyeceksiniz” sorusuna Bakan Yıldırım sert çıktı. Bakan Yıldırım, “ Ben yanlış hatırlamıyorsam, belediye başkanı’ ben taşeronu İzmir’de bitirdim’ demişti. Demek ki bitmemiş. İzmirlilere doğruyu söylememiş. Şimdi nasıl bu hale soktuysa kendisi halletsin. Adrese teslim yasa çıkarılmaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce ‘belediyeye taşeron giremez. Taşeronu bitirdik’ dedi mi demedi m? Dedi. O hale şimdi bu n? Demek ki burada bir samimiyetsizlik var. Olay budur. O işin çözümü nedir ben bilemem. İhale yasası yeni çıkmadı, 10 yıldır uygulanıyor. Kusura bakmayın kimse itfaiyecilerde de aynı şeyi yaptı. Böyle şeyler yapmasın. İşini doğru yapsın” dedi. Basın mensuplarının Kocaoğlu ile ilgili sorduğu sorulara kızan Bakan Yıldırım, “Kişilerle ilgili konularda beni meşgul etmeyin. İzmir’in işleri ile ilgileniyoruz” dedi.



‘O’ ANKETİ YORUMLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partili milletvekilleri ile geldiği toplantıda, ‘İzmir’de CHP’nin oy oranın yüzde 43.8, AK Parti’nin yüzde 37.7’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldırım, “Aldığımız oylara bakın. 2011’de sonuç böyle. İster inanın ister inanmayın bu böyle. İzmirlilerin verdiğine niye razı olmuyorsunuz'” diye konuştu.
“BEN GÖRMEDİM”
Bakan Yıldırım, “AK Parti genel merkezinin yaptırdığı ankette, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım olursa oy verir misiniz’ diye soru vardı. Bunun oranını Başbakan Erdoğan açıklamadı. Bu oran nedir” şeklindeki soruya, “Ben görmedim. Soruyu da oranı da bilmiyorum” dedi.

“DEĞERLENDİRMELERİMİZ İZMİR’İN FAYDASINA”
Bakan Yıldırım, önceki gün İzmir’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un, “İzmir kasaba gibi” sözleriyle ilgili olarak, “Ben arkadaşlarımın konuştuklarını tamamına görmeden, içinden bir kelime çıkarılarak yapılan değerlendirmelere itibar etmem. Hiçbir arkadaşımız İzmir’in faydasına olmayacak bir değerlendirme yapmaz. İzmir’de şehirleşme ile ilgili sorunların olduğunu herkes biliyor. Bunu İzmir büyük bir köye döndü diye her İzmirli zaten söylüyor. Onlar söylediğine göre, bir gerçeği ifade etmekten niye rahatsız olalım” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E KEŞİF ARTIŞI MÜJDESİ

Bakan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin keşif artışı talebinin Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını belirterek, “O iş tamam. Cumhurbaşkanına imzaya gönderdik. O da bugün yarın onaylar. 2. Keşif artışı talebini gazeteler yazmış olabilir. Gazeteden gazeteye mi haberleşeceğiz. Yazsınlar bakalım” dedi. Bakan Yıldırım otoyolun Çandarlı’ya uzatılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, bu sene içerisinde birinci etap ihalesinin yapılacağını açıkladı” dedi. Konak Tünelleri’ndeki kazı işlemlerinin Yeşildere’den sonra Konak’tan da başladığının hatırlatılması üzerine Bakan Yıldırım, “Güzel oldu. Biran önce bitsin diye hem Konak’tan hem Yeşildere’den çalışma devam ediyor. İzmir için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Dedikodularla meşgul değiliz. O, ‘bunu’ dedi, şu, ‘şunu’ dedi, bunların İzmir’e faydası yok. İşimizi yapalım” dedi.

İSTEMEZÜKÇÜLER
Şehir Plancıları Odası’nın askıya çıkan EXPO için hazırlanan planların iptali için yargıya gideceğinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldırım, şunları söyledi:
“İş mi yapacağız yoksa bunlarla mı uğraşacağız. Kusura bakmasınlar, biz İzmir’le, İzmirlilerle omuza omuza kentimize daha nasıl bir şey yapabiliriz, İzmir’in sorunlarını daha nasıl azaltabiliriz, diye çalışıp çabalıyoruz. Bazıları da bunu hiç görmezden gelip, işleri engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. İzmirli bunu çok iyi takip ediyor. Kimse zannetmesin ki İzmirlilerin bu konuya kayıtsız kaldığını, günü gelince bunun bütün hesabını İzmir halkı bu engelleyicilerinden, istemezükçülerden soracaktır. Buna da canı gönülden inanıyorum”

EXPO ALINIRSA

Bakan Yıldırım, CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın, “Çiğli’deki havaalanı sivil uçuşlara açılsın” önerisi ile ilgili olarak, “Şuanda gündemimizde yok. Mevcut havalimanını kapasitesini 2 kat artırıyoruz. Şuan için kısa ve orta vadede Çiğli ile ilgili bir programımız yok. Eğer EXPO alınırsa EXPO’ya yönelik olarak 2017’den sonra orada da bir tedbir düşüneceğiz.

MHP’NİN MİTİNGİ

MHP’nin İzmir’de düzenlediği miting sonrası, mitinge katılan kişi sayısı konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili Bakan Yıldırım, “Bizim kimsenin sayısına, işine, gücüne karışmayız. Herkes kendi alanından, kendi çapında etkinlik yapıyor. Bu konuda topa girmemizi gerektiren bir konu yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.