Dolar 34,1052
%-0.01
Euro 38,1801
%0.03
Altın 2.916,210
%0.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ziraat mühendislerine kiraz yetiştiriciliği kursu

Ziraat mühendislerine kiraz yetiştiriciliği kursu

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 13 ilden katılan ziraat mühendislerine kiraz yetiştiriciliği kursu verildi.    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı hizmetiçi eğitim programı çerçevesinde Meyvecilik...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 16:02
Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 13 ilden katılan ziraat mühendislerine kiraz yetiştiriciliği kursu verildi.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı hizmetiçi eğitim programı çerçevesinde Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM) tarafından verilen eğitime 31 ziraat mühendisi ve tekniker katıldı.

    Eğitimde MARİM Teknik Koordinatörü ziraat yüksek mühendisi Hüseyin Akgül tarafından MARİM’in kısa bir tanıtımı yapıldı. Daha sonra MARİM’de görev yapan konu uzmanlarınca global kiraz endüstrisinde rekabet, kiraz anaç ve çeşitleri, bahçe tesisi, budama ve terbiye, hasat ve hasat sonrası uygulamalar, hastalık ve zararlılar ve sulama konularında sunumlar yapılarak eğitim tamamlandı.

    Eğitimin sonunda katılımcılara MARİM İdari Koordinatörü Recep Ali Emre tarafından katılım belgeleri verildi. Eğitime katılan teknik elemanlar adına konuşan Ankara’nın Çubuk ilçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Ahmet Turan Karatepe, Eğitimin oldukça faydalı geçtiğini ve kısa sürede birçok konuda kendi bilgileri üzerine güncel bilgileri eklediklerini belirtti.

    Edindikleri bilgileri kendi bölgelerindeki kiraz üreticilerine aktaracaklarını belirten katılımcılar MARİM yönetici ve teknik elemanlarına teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.