Dolar 32,5846
%0.21
Euro 35,2139
%0.32
Altın 2.466,760
%0.14
Bist-100 10.682,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kurultay çatlağı

CHP İzmir'de kurultay çatlağı

CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu'nun geçtiğimiz gün yapılan toplantısında kurultay (olağanüstü kongre) kararı çıkmıştı. 21 Nisan'da yapılacağı açıklanan kurultay CHP’de deprem etkisi yaratırken İzmir Gençlik Örgütü’nde de çatlağa neden oldu. Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan’a destek vermek için düzenlenen basın toplantısına İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan’ın katılmaması ve sadece 9 il yöneticisinin yer alması içerideki sıkıntıyı gözler önüne serdi. İl binasında yapılan açıklamada ‘İzmir İl Gençlik Örgütü olarak kurultay istemiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Emre Doğan’ı destekliyoruz” denildi.

  • Ege Postası
  • 12.03.2013 - 20:15
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Gençlik Kolları’nın 21 kişiden oluşan MYK üyelerinin geçtiğimiz gün Ankara'da gerçekleştirdikleri toplantısında 14 MYK üyesi Genel Başkan Emre Doğan'a yönelik çeşitli eleştiriler yöneltmiş ve toplantıda 'Önümüzde 3 tane önemli seçim var. Bu yapı ve anlayışla partimize katkı sunamayacağımız görülüyor. Gençlik Kolları'nın yeniden örgütlenmesi gerekiyor” diyerek olağanüstü kongre kararı almışlardı. İzmirli MYK Üyesi Nazlı Kiran aracılığıyla kamuoyuna duyurulan karar CHP’de çatlağa neden oldu. İzmir İl Gençlik Kolları 'başkansız' düzenledikleri toplantıda 'kurultay istemiyoruz' açıklaması yaptı.


SIKINTIYI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
Dönem dön
em İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan’a yönelik bazı yapıların imza hareketine girmesi, İzmirli MYK Üyesi Nazlı Kiran’a yönelik tabandan yapılan eleştiriler ve son dönemlerde ilçelerde artan istifalarla sancılı günler geçiren CHP İzmir Gençlik Örgütü’nde, MYK tarafından alınan kurultay kararı sonrası il binasında düzenlenen basın açıklaması içerde yaşanan sıkıntıyı gözler önüne koydu.

SOYDAN YOK 9 YÖNETİCİ VAR
İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan’ınkatılmadığı toplantıya 9 il yöneticisiyle birlikte Çiğli, Bayraklı, Balçova, Foça, Karabağlar, Konak, Narlıdere, Buca, Bornova ve Balçova ilçe örgütleri Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan’a destek verirken ‘kurultay istemiyoruz’ mesajı verdiler. Soydan'ın, MYK Üyesi
 Nazlı Kiran'la birlikte hareket ettiği ve kurultay kararına destek verdiği için toplantıya katılmadığı öğrenilirken, toplantıya katılmayan il yöneticilerinin ve ilçe örgütlerininde bu eksende toplantıda yer almadığı ifade edildi. 



“KURULTAY İSTEMİYORUZ”
İl Yöneticisi Tekin Sırık’ın yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı, “Siyaset bazen duvarları yumruklamak, bazen de teori ile pratiği birleştirip örgütlenmek ve aynı duvarların kırılmasını sağlamaktır. Güzel ülkemizde varılan noktada orta çağ karanlığı her geçen gün gerici yüzünü AKP ile gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Gün dostluk günüdür. CHP İzmir İl Gençlik Örgütü olarak, partimizin en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu dönemde kendisini gençlik örgütlerinin karar organı sözcüsü zannedip, arkasındaki basın ve medya desteğini de kullanarak gençliği ayrıştırmaya çalışanların günü değildir. Yıllar sonra seçimle gelen Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Emre Doğan, biz İzmir İl Örgütünün desteğini almaya devam etmektedir. Seçilmiş bir başkan olarak Emre Doğan’ın göreve devam etmekte olup kadrolaşmış bazı MYK üyelerinin sorununu tehlikeli görünce daha dokuz ay önce destekledikleri Genel Başkanımız Sayın Emre Doğan’a, geçmişteki gençlik kolları genel başkanlarımıza hazırladıkları oyunlarını bugün de Emre Doğan’a yapmaktadırlar. MYK üyeleri arkadaşlarımızın bazılarının yapmış olduğu açıklamada ,’İzmir Örgütü kurultay istiyor’ demişler. Bu istek görüldüğü gibi asılsızdır. İzmir’in gençleri kurultay değil, yerelde ve genel seçimlerde hazırlanmak istiyor. Genel Başkanımız Sayın Emre Doğan’ı, İzmir İL Gençlik Örgütü olarak destekliyoruz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.