Dolar 34,1249
%-0.03
Euro 38,1176
%0.53
Altın 2.911,340
%0.9
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de istifalar arttı, halef selef karşı karşıya geldi

Güzelbahçe'de istifalar arttı, halef selef karşı karşıya geldi

AK Parti İzmir’de hem Güzelbahçe’de hem de Seferihisar’da yönetim içinde yaşanan sıkıntılar beraberinde istifaları getirdi. Güzelbahçe’de halef ve selef karşı karşıya geldi.

  • Ege Postası
  • 29.01.2013 - 19:36
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Güzelbahçe’de istifa krizi…Eski İlçe Başkanı Kerim Çetin’in istifası sonrası göreve atamayla gelen İlçe Başkanı Kadri Kahriman yönetiminde çatlak oluştu. Daha önce yönetim kurulundan istifa eden Deniz Şadiment, Okşan Aslan ve Ethem Ergüven’e, Bülent Ali Bilim de eklendi. Yürütme kurulunda ise görevlerinden Reşat Güler, Mustafa Ambarcı ve Belgin Aktaş’ın istifa ettikleri ve istifalarının kabul edildikleri öğrenilirken, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sema Nişli’nin ise istifası kabul edilmedi. Güzelbahçe’de istifa eden yöneticilerin eski başkan Çetin'e yakın isimler olması halef ve selefi karşı karşıya getirdi.

50 KİŞİ ÇIKARMA YAPTI
Güzelbahçe’de kriz geçtiğimiz hafta patlak verdi. Yönetim içinde yaşanan sıkıntılarıın artması sonrası gelen istifalar üzerine geçtiğimiz Cumartesi günü yaklaşık 50 kişinin AK Parti İzmir İl Başkanlığına gidip İlçe Başkanı Kahriman'ı şikayet etmesi Güzelbahçe’de çatlağı büyüttü. Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Atilla Kaya’yla görüşen partililerin, ‘Kahriman toparlayıcı olamadı. Bir çok isimi küstürdü. Kendi başına ilçeyi yönetti’ dedikleri öğrenildi.

KAHRİMAN: ÇETİN’İN ETKİSİ VAR
Güzelbahçe İlçe Başkanı Kadri Kahriman artan istifalar ve yönetim kurulunda yaşanan sıkıntılar için, “ Ben göreve geldikten sonra Ethem Ergüven, Deniz Şadiment ve Okşan Aslan istifa etti. Kendilerine göre gerekçeleri vardı. Yedek listemizden arkadaşlarımızla onların yerini doldurduk. Yürütme Kurulunda bir takım değişiklikler oldu. Yaşananlarda eski ilçe başkanı Kerim Çetin’in etkisi olduğunu düşünüyorum. Güzelbahçe’de AK Parti güzel çalışmalara imza atmaktadır. Yoluna daha güçlü bir şekilde devam etmektedir” dedi.

ÇETİN: ÜZÜLEREK SEYREDİYORUM
Sağlık ocaklarının kapanış saatlerindeki hassasiyeti Ankara’da ses bulamayınca görevinden istifa eden ancak süreçte Kahriman’ın başkan olması için destek veren eski İlçe Başkanı Kerim Çetin, AK Parti’nin Güzelbahçe’de yara aldığını söyledi. Kahriman’ın kendisine yakın isimleri bir bir uzaklaştırdığını iddia eden Çetin, “ Güzelbahçe ben ve benden önceki ilçe başkanı döneminde hem teşkilat yapısı hem üye sayısı hem de çalışmalar bakımından çok iyiydi…Sorunsuz bir ilçeydi. Ancak şimdi durum çok farklı. Sıkıntılar tavan yapmış durumda…İlçede kazan kaynıyor. Benim desteğimle aday olmuş birinin ilçede tek adamlığı oynamasını üzülerek izliyorum” dedi.

SEFERİHİSAR’DA 5 KİŞİ İSTİFA ETTİ İDDİASI

AK Parti’de istifa bilmecesinin yaşandığı ikinci ilçe Seferihisar oldu. Son zamanlarda Öğretmenevinde düzenlenen etkinlikler ve yemek organizasyonunun faturalarının ödenmediği iddialarıyla kamuoyunda sıkça yer alan AK Parti
 Seferihisar'da İlçe Başkanı Ümit Cingöz’ün yönetim anlayışına ve uygulamalarına karşı çıkan beş yönetim kurulu üyesinin istifa ettiği öğrenildi.

CİNGÖZ: İSTİFA YOK
İstifalarıkesin bir dille yalanlayan İlçe Başkanı Cingöz, “ Geçtiğimiz günlerde tüzüğümüzde yer alan 56. Maddeye dayanarak Ömer Başkal’ı görevden aldım. Kendisi de gidip iki ilçe yöneticimizi kandırmış ve onlardan istifa dilekçeleri almış. Ben yöneticilerimle toplantı yaptım. Hiçbir sorunumuz yok. Kendileri de istifa etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getirdi” dedi.

İstifa edenlerin, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Başkal, Yönetim Kurulu Üyesi Funda Özdemir, yedek üyeler Hikmet Kulaksız, Birol Buzyaka, Selahattin Karakuş oldukları öne sürüldü.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.