Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova’da 12. Madde krizi!

CHP Bornova’da 12. Madde krizi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir teşkilatında delege seçimleri öncesi kılıçlar çekilmeye başlandı. Birçok ilçede seçim heyecanı yaşanırken, gözler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır arasında büyük rekabete sahne olması beklenen Bornova’ya çevrildi.  Bornova’da Genel sekreter Kamil Okyay Sındır’ın seçimi kazanmak için 120 kişiyi 12. Maddeden üye yaptığı iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2017 - 13:46

EGEPOSTASI- Kendisi de bir önceki dönem Bornova Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve yeniden başkan seçilmek istediği halde bu isteği yerine gelmeyen, ardından önce İzmir milletvekili, ardından CHP Genel Sekreterliği görevine gelen Kamil Okyay Sındır ile yine Bornova’dan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında delege seçimleri öncesi rekabet kızıştı.  Egepostası’na ulaşan bilgilere göre CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın desteğiyle, ilçenin en büyük mahallelerinden Erzene'de, 12.’inci maddeyi kullanarak 120 kişiyi yeni üye yaptığı iddia edildi.

ÜYELER AK PARTİLİ VE MHP’Lİ İDDİASI

İddialara göre 2019 seçimlerinde yeniden Bornova Belediye Başkanı seçilmek istediği öne sürülen CHP İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’ın talimat ve isteğiyle yapılan 120'ye yakın üyenin çoğunun AK Partili ve MHP’li olduğu, bir kısmının ise üye yapıldığından ‘haberdar olmadığı’ gelen iddialar arasında. İlçede yapılan adres tespitlerinde bazı isimlerin adreslerinde oturmadığı iddia edildi.

GENEL MERKEZE AKTARILDI

Bornova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Kudret Yiğit ve İlçe Eski Başkanı Ertürk Çapın'ın ise birlikte hareket ettiği öğrenildi. Kamil Okyay Sındır’ın karşında liste çıkaracak ekibin başsında ise Bornova Belediye Başkanlığı görevini yürüten Olgun Atila ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat’ın bulunduğu öğrenildi.  Yaşananların Ankara’da genel merkeze aklatıldığı gelen iddialar arasında.

ERZENE'DE DAHA ÖNCEKİ SEÇİMLERDE KOCAOĞLU KAZANMIŞTI

Öte yandan oy kullandığı kendi mahallesinde seçimi kaybetme riskiyle karşı karşıya olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Sındır arasındaki bu ‘rekabet’ ilk kez yaşanmıyor.

Halen Bornova’da oturan, oyunu da oturduğu Bornova’nın en büyük mahallelerinden biri olan ve delege seçimlerinin kaderini değiştirecek en büyük mahallelerden Erzene Mahallesi’nde kullanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun listesi, bundan önceki iki delege seçimlerinde az farkla, hatta Kamil Okyay Sındır'ın belediye başkanlığı döneminde sadece bir oyla seçimi kazanmıştı.

ERZENE'DE DAHA ÖNCE YAPILAN SEÇİMLER

2012 yılındaki CHP delege seçimlerinde Kocaoğlu ve Sındır arasında yaşanan rekabette; Kocaoğlu’nun desteklediği CHP Bornova İlçe Eski Başkanı Enver Dündar’ın mavi listesi, Sındır’ın desteklediği İlçe Eski Başkanı Ertürk Çapın’ın beyaz listesine karşı sadece ‘bir oyla’ seçimleri önde kapatmıştı. Mavi liste 229 oy alırken, beyaz liste 228 oyda kalmıştı. Enver Dündar taraftarları, Bornova Belediyesi’nin seçimin yapıldığı Erzene Mahallesi’nde erzak dağıttığını öne sürmüştü. Sındır’ın desteklediği Ertürk Çapın ve destekçileri ise 80 kişinin belediyede işe alındığını öne sürmüştü.

SON YAPILAN DELEGE SEÇİNDE KOCAOĞLU YİNE KAZANMIŞTI

Yine 2015’te yaşanan ve Aziz Kocaoğlu’nun da delege olduğu seçimlerde kırmızı ve mavi liste yarışmış. Kırmızı listeye 272 oy çıkarken, mavi liste 240 oyda kalmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.