Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Pazar günü sandık kuruluyor

CHP İzmir'de Pazar günü sandık kuruluyor

CHP İzmir örgütü 10 Eylül Pazar günü delege seçimleri için yedi ilçede sandığa gidecek. Kentin 30 ilçesinde 1 Ekim'e kadar 8 bin 185 delege seçilecek. Öte yandan İl Başkanı Asuman Ali Güven, Adayet Yürüyüşü'nde, referandumda çaba sarf edenlerin seçimlerde delege olmasını talep ettiklerini söyledi CHP'de sandık mesaisi başlıyor

  • Ege Postası
  • 07.09.2017 - 16:37

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP'de, kongre takviminin netleşmesinden sonra 10 Eylül Pazar günü ilk sandıklar delege seçimleri için kurulacak.  İzmir’de kayıtlı yaklaşık 149 bin üyenin 8 bin 185 delegeyi seçmek için sandık başına gideceği seçim gününe hazırlıklar ilçelerde başladı. Sandık süreci 1 Ekim’e kadar devam edecek.

İzmir’de 10 Eylül Pazar günü sandık kurulacak ilçe ve mahalleler ise şöyle :

Bornova’da toplam 45 mahallede 13 bin 500  üye 400 delege seçecek. İlk gün 5 mahallede sandık kurulacak; Erzene, Yeşilova, Kızılay, Meriç, Gazi Osman Paşa mahallelerinde üyeler sandık başına gidecek.

Çiğli’de toplam 26 mahallede 4 bine yakın seçmen 200 delege seçecek. Seçimlerin ilk gününde 9 mahallede sandık kurulacak. Mahalleler ise Küçükçiğli, Ataşehir, Yeni Mahalle, Balatçık, Evka2, Köyiçi, Atatürk, Esentepe ve Yakakent.

Güzelbahçe’de seçimin ilk gününde tüm mahallelerde sandık kurulacak. 12 mahallede 2130 seçmen 129 delege seçecek. Sandık kurulacak mahalleler ise  Atatürk, Çamlı, Çelebi, Kahramandere, Küçükkaya, Maltepe, Mustafa Kemal Paşa, Payamlı, Siteler, Yaka, Yalı, Yelki mahalleleri.

Buca'da 10 Eylül Pazar günü sandık kurulacak mahalleler arasında Efeler, Cumhuriyet, Çamkule, Ufuk, Çamlıpınar ve Dicle yer aldı. 

Karabağlar’da 58 mahallede 12 bin 158  üye 400 delege  seçecek. Pazar günü sandık başına gidilecek mahalleler Karabağlar, Salih Omurtak, Barış, Reis, Aşık Veysel, Selvili, Sevgi, General Asım Gündüz, İhsan Alyanak, Özgür mahallelerinde sandık kurulacak.

Konak’ta Pazar günü  7 mahallede  sandık kurulacak. Delege seçimlerinde 113 mahallede 11 bin 500 üye 400 delege seçecek.Pazar günü sandık kurulacak mahalleler ise Kadifekale, Ballıkuyu, Selçuk, Yeni Mahalle, Pazar Yeri, Ali Reis, Altınordu mahallelerinde seçmenler sandık başına gidecek.

Bayraklı'da Cengizhan ve Fuat Edip Baksı delege seçimleri 10 Eylül Pazar günü 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. 

GÜVEN: DEMOKRATİK OLACAK

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, delege seçimlerinin demokratik olacağını, hak hukuk adalet yürüyüşünün adına uygun gerçekleşeceğini belirterek özellikle kadın ve gençlerin delege olması için hassasiyet gösterilmesini istedi. Güven, "Kadın ve gençlik kotalarımız var. Onların mutlak uygulanmasını kadın ve gençlerin delege olmasını istiyoruz. Adayet Yürüyüşü'nde, referandumda çaba sarf eden seçimlerde partisi için çalışan, koşan arkadaşların partililerin delege olması konusunda dikkatli olunmasını talep ediyoruz. Güzel bir ortamda geçeceğine inanıyorum. Kimseyi dışlayıcı, itici, izole eden, cepheleştiren bir anlayışla seçimlerin olmaması için özellikle uyarılarda bulunuyoruz. Bu konuda hassasiyet ve duyarlılık bekliyoruz. Gördüğüm kadarıyla daha önceki yıllara göre İzmir'de şu anki delege seçimleri atmosferi havası, çok güzel ve ılımlı" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.